Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. Október 21. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Festménykiállítás Mágocson...

Festménykiállítás Mágocson...

A Magyar Festészet Napja alkalmából a Tarnai Nándor Művelődési Házban a dombóvári születésű Takács Nagy Judit kiállításának megnyitójára került sor.

A megjelent vendégeket elsőként Sterner András klarinét játéka fogadta, majd Goják Veronika a „Miért szeretem az őszt” c. irodalmi alkotást adta elő.


Farkas János igazgató köszöntője után megemlékezett a Festészet Napjáról és a védőszentről, Szent Lukácsról is. Majd felkérte Bodó Imre dombóvári helytörténész, múzeumalapítót, hogy nyissa meg a kiállítást. Ő méltatásában többek között ismertette a művész életútját, aki kezdetben irodalommal, tánccal, majd logopédiával és életének utóbbi szakaszában festészettel foglalkozik. Tolna megye minden nagyobb településén volt már kiállítása. Az idén Erdélyben is bemutatkozott, Marosvásárhelyen és Szovátán.

Realista festő, aki elsősorban tájképeket, de virágos és gyümölcstálas csendéleteket is fest. Elmondta még, hogy a művész kiegyensúlyozott, nyugodt, aki harmóniában él a környezetével, a természettel és valóban a festészetben találja meg a nyugalmat. Legutóbb egy képét beválasztották az első száz festmény közé. Takács Nagy Judit tagja a Bárka Művészeti Szalonnak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 15:00, szerda | Helyi

Az ajtót égette meg, hogy betörjön

A dombóvári rendőrök egy 47 éves helyi nőt gyanúsítanak azzal, hogy egy házba a zár kiégetésével akart betörni.

2019. November 12. 15:32, kedd | Helyi

Előzzük meg a szén-monoxid-mérgezéseket!

November meghozta az igazi őszi időt, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne fűtenének. Sosem késő a tüzelő-fűtő berendezések, valamint az égéstermék-elvezők, azaz a kémények felülvizsgálata.

2019. November 11. 14:00, hétfő | Helyi

Jótékonysági bált szervez a Karitász helyi önkéntes csoportja

A bál bevételét dombóvári rászoruló családok, egyedül élő kisnyugdíjasok, hajléktalanok megsegítésére szeretnék fordítani.

2019. November 11. 11:20, hétfő | Helyi

1956. október 23-ára emlékeztek a Belvárosi Általános Iskolában

Október 22-én a Belvárosi Általános Iskola tanulói 63 évet utaztak vissza a múltba, Pest utcáira, a Corvin közbe, a forradalom eseményei és szereplői közé.