Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Május 26. 22:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Több mint kétszáz kiló halat fogtak ki a katasztrófavédők Dombóváron

Több mint kétszáz kiló halat fogtak ki a katasztrófavédők Dombóváron

Harmadik alkalommal rendezték meg Dombóváron a huszonnégy órás horgászversenyt.

Péntek délelőtt vette kezdetét a dombóvári Tüskei-tavon a harmadik huszonnégy órás horgászverseny. A versenyre tizennégy csapat nevezett, és nem csak a legtöbb fogást díjazták, de a legnagyobb halat kifogó csapatot is.

Az éjszakai hideg sem szegte kedvét a horgászoknak, szombat délelőtt fáradtan, de szép eredményekkel zárták a versenyt. Összesen 211 kilogrammnyi hal akadt a lelkes pecások horgára. A legtöbbet a Ferenczi Norbert és Tóth Árpád alkotta kettős fogta, így a 42,5 kilogrammos fogásukkal ők lettek a legjobbak. A legnagyobb halat, egy 7,8 kilós amúrt a kéményseprők fogták ki, ennek a kategóriának ők lettek a győztesei. A zsűri az első öt helyezettet díjazta, és még a legkevesebbet fogók sem mentek haza üres kézzel, értékes ajándékokkal gazdagodtak ők is.

Az ebéd ezúttal nem halászlé volt, a mérlegelést követően ugyanis minden halat visszaengedtek természetes élőközegébe. A jó hangulatban telt versenyen a résztvevők számára fontos volt a jó eredmény és a jó fogás, de ennél is nagyobbra értékelték a rendezvény közösségformáló erejét, így mindenki nagyon várja a negyedik alkalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 08:26, kedd | Helyi

Iskolások takarítottak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

Kiss Béla alpolgármester köszöntötte azokat a diákokat, akik június 13-án a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Tesco Áruház és a Kis-Konda patak melletti területen 2008-ban létrehozott biofalat jöttek megtisztítani.

2019. Június 17. 10:45, hétfő | Helyi

Mozgásban a város - Két éve futunk a körön

A nagy meleg ellenére a résztvevők 1 óra alatt 486 km futottak össze.

2019. Június 17. 09:30, hétfő | Helyi

Fekete István nyomában 5.

A dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület ismét kirándulást szervezett a nagy magyar író emlékhelyeire. Ezúttal elsőként Kunszentmártont keresték fel, ahol többek között megkoszorúzták az író emléktábláját.

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.