Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Május 26. 22:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Több mint kétszáz kiló halat fogtak ki a katasztrófavédők Dombóváron

Több mint kétszáz kiló halat fogtak ki a katasztrófavédők Dombóváron

Harmadik alkalommal rendezték meg Dombóváron a huszonnégy órás horgászversenyt.

Péntek délelőtt vette kezdetét a dombóvári Tüskei-tavon a harmadik huszonnégy órás horgászverseny. A versenyre tizennégy csapat nevezett, és nem csak a legtöbb fogást díjazták, de a legnagyobb halat kifogó csapatot is.

Az éjszakai hideg sem szegte kedvét a horgászoknak, szombat délelőtt fáradtan, de szép eredményekkel zárták a versenyt. Összesen 211 kilogrammnyi hal akadt a lelkes pecások horgára. A legtöbbet a Ferenczi Norbert és Tóth Árpád alkotta kettős fogta, így a 42,5 kilogrammos fogásukkal ők lettek a legjobbak. A legnagyobb halat, egy 7,8 kilós amúrt a kéményseprők fogták ki, ennek a kategóriának ők lettek a győztesei. A zsűri az első öt helyezettet díjazta, és még a legkevesebbet fogók sem mentek haza üres kézzel, értékes ajándékokkal gazdagodtak ők is.

Az ebéd ezúttal nem halászlé volt, a mérlegelést követően ugyanis minden halat visszaengedtek természetes élőközegébe. A jó hangulatban telt versenyen a résztvevők számára fontos volt a jó eredmény és a jó fogás, de ennél is nagyobbra értékelték a rendezvény közösségformáló erejét, így mindenki nagyon várja a negyedik alkalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 08:13, szerda | Helyi

Két aranyéremmel tért haza Szlovákiából Farkas Bence

A szlovákiai Nagyszombat adott otthont július 12-én annak az U18-as válogatott atlétikai viadalnak, amelyen a házigazdákon kívül Csehország, Magyarország és Szlovénia nemzeti csapatai vettek részt.

2019. Július 16. 16:00, kedd | Helyi

13 család tölthetett három napot a Balatonnál

A hagyományokat követve idén is üdülést szervezett a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat az „Új kezdet” Roma Egyesülettel közösen 13 hátrányos helyzetű helyi, mászlonyi és szarvasdi családnak.

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

2019. Július 16. 08:27, kedd | Helyi

Újdombóváron megnövekedett az igény az építési telkek iránt

Új utcák nyitásával próbálja segíteni az Újdombóváron letelepedni szándékozókat az önkormányzat.