Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 15. 12:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több pénz jut a 2012-es iskolatej programra

Több pénz jut a 2012-es iskolatej programra

Megjelent az iskolatej program jövő évi támogatásáról szóló rendelet.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2012-ben 1,2 milliárd forinttal támogatja a folytatódó iskolatej programot, 400 millió forinttal többel, mint az idén - tudatta a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Bővül a programban igényelhető termékek köre. Jövőre kefirt, natúr és ízesített joghurtot is kaphatnak tanítási napokon az óvodások és az általános iskolások a 2,5 dl tejen, vagy az ömlesztett sajton kívül.

A több hazai támogatásnak köszönhetően a tárca 2012-től az óvodás gyermekek iskolatej ellátását is ki tudja egészíteni - a közösségin kívül - nemzeti forrással. Az óvodák a tejtermékek után így egységesen 50 százalékos nemzeti kiegészítő támogatást igényelhetnek.

A rendelet három csoportba sorolja a településeket az adóbevételük és a hátrányos helyzetük figyelembevételével, ami alapján 20, 50 és 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatej programból.

A VM a 2012. évi programban a 100 százalékos és az 50 százalékos nemzeti kiegészítő támogatásban részesülők számát megemelte, így 40 önkormányzat kapott kedvezőbb besorolást.

A kérelmeket személyesen vagy postai úton lehet benyújtani az igénylő székhelye szerint illetékes megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltségéhez.

2011-ben 45 napra csökkent a korábban három hónapos kérelem-elbírálási határidő. Az MVH a hiánytalan és jogszerű támogatási kérelmekről a beérkezést követő 45 napon belül dönt, és haladéktalanul elrendeli a támogatás összegének átutalását. A támogatás igénylői nemcsak az intézmények fenntartói lehetnek, hanem - 2011. évhez hasonlóan - a termékek előállítói is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: iskolatej program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.