Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 17. 17:21, hétfő | PR

Vénasszonyok nyara? Hűsítsd magad ezekkel az italokkal

Vénasszonyok nyara? Hűsítsd magad ezekkel az italokkal

Bár a nyárnak vége, az idő még mindig fantasztikus. Élvezd a napsütést ezekkel a szuper hűsítőkkel!

A megfelelő folyadékfogyasztás mindig nagyon fontos, de melegben kiemelkedő jelentőséggel bír. A mennyiség mellett figyelj azonban arra is, hogy mit iszol! A cukros üdítők, 100%-os gyümölcslevek finomak, de cukortartalmuk miatt csak mértékkel szabad őket fogyasztani.

Na, de mit csinálj akkor, ha a víz mellett szeretnél valami olyat inni, ami egészséges, és íze is van? Olyan hűsítő italokat mutatunk, amik gyorsan és egyszerűen elkészíthetők.

Limonádé
A legkézenfekvőbb megoldás a limonádé. Persze egészségesnek csak akkor mondható, ha nem adsz hozzá cukrot, vagy legalábbis nagyon minimális mértékben édesíted. Egy sima citromos víz is felüdülést jelent a nagy melegben, de ezt persze tovább fokozhatod.
Válassz ki egy vagy akár többféle gyümölcsöt is, turmixszold össze, és higítsd fel vízzel, tegyél bele jégkockát, és kész is a gyümölcsös, vitaminban gazdag limonádé. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, bolondítsd meg zöldfűszerekkel! A menta és a bazsalikom például nagyon jól passzolnak a legtöbb gyümölccsel.



Ha ötletekre van szükséged, a mi kedvenceink a görögdinnyés limonádé, barackos limonádé és az epres limonádé. Igazán különleges, és nagyon jól hidratál az uborkás limonádé, amihez a lereszelt uborka kicsavart levét kell vízzel higítani, citromlével ízesíteni és pár szelet uborkával díszíteni.

Bodzás limonádét úgy tudsz készíteni, ha bodzaszörpöt adsz a citromos vízhez, míg a málnás limonádéhoz, ha nincs friss málnád, jó a málnaszörp is. Nagyon divatos a levendulás limonádé is, amit legegyszerűbben levendula szörppel tudsz összedobni. Fontos azonban tudnod, hogy a szörpöknek is magas lehet a cukortartalmuk, úgyhogy nem javasolt túl sokat és túl sűrűn fogyasztani belőlük.

Gyümölcsturmixok
Reggeli mellé jó választás lehet egy gyümölcsturmix vagy smoothie. A 100%-os gyümölcsléhez hasonlóan azonban itt is résen kell lenni a felhasznált gyümölcs mennyiségét és cukortartalmát illetően. Mivel azonban a gyümölcsfogyasztás fontos a kiegyensúlyozott étrendben, reggelire egy pohár gyümölcslé vagy tejes gyümölcsturmix simán belefér.

Ha pedig valami különlegesre vágysz, próbáld ki a zöldségturmixokat is! A céklaturmix vitamin- és ásványianyagtartalma mellett édeskés íze és gyönyörű színe miatt is remek választás.

Jeges kávé
A legegyszerűbb jegeskávét instant kávéból készítheted úgy, ha az instant kávét kevés forró vízben feloldasz, majd felöntöd hideg vízzel, hideg tejjel és beledobsz pár jégkockát. Ezt persze lehet fokozni például úgy, hogy fagyit teszel a kávéba, vagy fűszereket, mint a fahéj vagy a vanília.

Jeges teák
Készíts reggel egy nagyobb adag teát, tedd a hűtőbe, és jégkockákkal valamint mentalevéllel tálald. A hagyományos teák mellett gyümölcsteából vagy zöld teából is nagyon ízletes jeges teát készíthetsz.
Itt se feledd, a titok nyitja, a mértékletes cukorfogyasztás. És a méz is cukor, úgyhogy csalni nem ér!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.