Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 16. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Visszatérne Magyarországra az AAA Auto

Visszatérne Magyarországra az AAA Auto

Három évvel azután, hogy elhagyta a magyar piacot, ismét megkezdené a használtautó-kereskedelmet a prágai székhelyű AAA Auto – írja a Világgazdaság.

A döntés mögött egyrészt az áll, hogy az új regisztrációsadó-táblázat az öreg autók behozatalát jobban preferálja, másrészt, mivel alig van újautó-értékesítés, nem képződik használt autó Magyarországon.

Az új regadó ugyan csak januárban lépett hatályba, de annak egy részlete, az úgynevezett avultatási táblázat már tavaly július óta él.Az avultatás időtartama 20-ról 15 évre rövidült, vagyis 189 hónapnál idősebb kocsi forgalomba helyezésénél a regisztrációs adó 90 százalékát nem kell befizetni.Az új regisztrációs adótábla jóval alacsonyabb összegeket tartalmaz az előzőnél, de természetesen osztályoz a környezetvédelmi besorolás alapján is.

A Világgazdaság azt írja, hogy elsőként a fóti telephelyét nyitná újra a cég, amely vélhetően külföldről hozna autókat. A cég 2009 márciusában jelentette be, hogy kivonul a magyar piacról, egyben azt is közölte akkor, hogy nem hagyja el a budapesti tőzsdét.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: AAA Auto

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.