Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Szeptember 03. 08:04, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Városunk büszkeségeinek köszöntése

Városunk büszkeségeinek köszöntése

Augusztus 25-én a Nanjingban megrendezett Ifjúsági Olimpián Tóth Lili Anna, a DOVASE ifjú versenyzője 2000 méteres akadályfutásban a harmadik helyet szerezte meg.

Lili a kedvezőtlen időjárás ellenére több mint nyolc másodpercet javítva egyéni legjobbján, bronzérmes lett. Az eredmény egyben új országos ifjúsági csúcs lett.

Szeptember első napján a Dombóvári Közösségi Központba várták a szervezők mindazokat, akik találkozni szerettek volna a pár nappal ezelőtt hazaérkezett versenyzővel és edzőjével, Fazekas Gáspárral. A hajdani mozi nézőtere teljesen megtelt, amikor Szabó Loránd polgármester felkonferálása után bevonult a siker kovácsa, a tréner és tanítványa, a sikeres atléta.
Az olimpiát megjárt két sportember a találkozó első részében a Városháza kapcsolati referensével, Kurucz Gáborral elevenítette fel a világversenyre vezető utat. A technika segítségével ezt követően mindenki újra végigizgulhatta a verseny döntőjét, miközben a két ünnepelt felelevenítette azokat a perceket, amelyeket a helyszínen éltek át. A bejátszás után szó volt érzésekről, tervekről, a hazautazásról és az itthoni fogadtatásról.
Lili elmondta, hogy milyen sokat jelentett számára az, hogy mennyien szorítanak, drukkolnak neki itthon, az edző pedig azt emelte ki, hogy a városban, a megyében már közvetlenül a verseny után milyen széles körű elismerésben részesültek. Ezt bizonyítva levetítésre került az a képsorozat, amely akkor készült, amikor a város lakói közül több százan – elismerésüket és tiszteletüket kifejezve – aláírták azt az ötkarikás lobogót, amely az olimpia napjaiban a Pécs felé vezető út melletti árbocon lobogott.
A beszélgetést követően a Női Szeszély Cukrászda tulajdonosa lepte meg egy hatalmas, a nanjingi bronzérmet megörökítő tortával a két ünnepeltet, majd Szabó Lorán polgármester adott át nekik különböző emléktárgyakat, elismeréseket.
Ezután a nagyrabecsülés jeleként felkerült Lili fejére a babérkoszorú és az ünneplők közösen elénekelték a Himnuszt. A találkozó végén mindenki személyesen is gratulálhatott Lilinek és edzőjének. Sorra kattantak a vakuk, készültek az emlékfotók, mindenkinek volt egy-két dicsérő szava az ünnepeltek felé.
A kis ünnepség végén mindenki kicsit boldogabban, büszkébben térhetett haza szívében azzal, hogy sokszor nagyon jó dolog dombóvárinak lenni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!