Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 28. 07:38, kedd | Belföld
Forrás: mti

Meghalt 11 beteg és 66-tal emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 11 beteg és 66-tal emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 11 idős, krónikus beteg, és 66-tal 2649-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedd reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 291-re emelkedett. 516-an már gyógyultan távoztak a kórházból.

976 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Az oldal adatai szerint jelenleg 9889-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 67 172.



Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet. A tömeges fertőzés lassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Hozzátették: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése tart, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1305 ember) és Pest megyében (358) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (265), Komárom-Esztergom megye (92), Zala és Csongrád megye (89-89), Győr-Moson-Sopron megye (67), és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (62).

Békés és Vas megyében van a legkevesebb (14-14) fertőzött Magyarországon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.