Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Március 30. 09:46, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A motoros szezon elkezdődött, a tavaszi felkészülés elengedhetetlen

 A motoros szezon elkezdődött, a tavaszi felkészülés elengedhetetlen

A motorkerékpározás egyedi élménye, a „szabadság érzete” csábítóan hat a közlekedők egyre bővülő rétegére. Ne felejtsék el soha, mindenkit hazavárnak!

Az enyhe idő beköszöntével sokan veszik elő motorkerékpárjukat, ilyenkor jelentősen megnő az utakon a kétkerekűekkel közlekedők száma. Ők azonban a közlekedők legvédtelenebb csoportjába tartoznak. Testüket nem védi más, mint a jól megválasztott ruházat, a protektorokkal ellátott nadrág és kabát, a csizma, a kesztyű és a bukósisak.

  • Fontos, hogy a motorosok az első indulás előtt – a több hónapos kihagyás után – készítsék fel járműveiket az újbóli közlekedésre!
  • Ellenőrizzék a motorkerékpárok műszaki állapotát:
  • az akkumulátort,
  • a világító- és jelzőberendezést,
  • a gumiabroncsokat,
  • a kormány- és fékberendezések megfelelő állapotát és működését!

Az is lényeges, hogy a sofőrök saját maguk „felkészítéséről” se feledkezzenek meg! Néhány hónapos kihagyás után ugyanis még a rutinos motorosok jármű kezelésében is hiányosságok merülhetnek fel, tompulhatnak a reflexek.

Az utakon nagyon fontos, hogy a közlekedés valamennyi résztvevője szabálykövető, felelősségteljes magatartást tanúsítson. Mindenkinek meg kell értenie, hogy szabályszegéssel maguk és mások életét, testi épségét veszélyeztetik.

A témával kapcsolatban szíves figyelmükbe ajánljuk az Országos Balesetmegelőzési Bizottsághonlapjánelérhető tájékoztatókat.

… hogy mindenki hazaérjen!

https://kreszvaltozas.hu/tanacs/kuszobon-a-motorosideny-ideje-rakeszulni/

https://kreszvaltozas.hu/hir/ha-mar-elokerult-a-motorkerekpar/

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 05. 16:10, szerda | Helyi

Elkészült a Lampert Gábor boksz edzőterem

Elkészült és már május 1-jén birtokba vették az első sportolók a Lampert Gábor Edzőtermet.

2021. Május 04. 16:46, kedd | Helyi

96 évvel ezelőtt született Buzánszky Jenő

96 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én Újdombóváron született Buzánszky Jenő. a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, az Aranycsapat hátvédje, edző, sportvezető, Dombóvár díszpolgára.

2021. Május 04. 13:00, kedd | Helyi

Elismerések Szent Flórián napján

Május 4-e, a Tűzoltónap alkalmából a katasztrófavédelem állományának számos tagja részesült elismerésben, vagy soron kívüli előléptetésben.

2021. Május 04. 08:19, kedd | Helyi

Mind a 21 sportoló támogatásban részesül 2021-ben

A Sport Szövetség elnöksége és Pintér Szilárd polgármester javaslata szerint pénteken döntés született a Buzánszky Jenő-díj keretének megemeléséről a képviselő-testületi ülésen.