Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2024. Május 27. 11:31, hétfő | Helyi

Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon

 Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon

Május 26-án, vasárnap idén is kinyíltak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Vasárnap délután 16 óráig volt lehetőségük a családoknak ellátogatni a tűzoltólaktanyákba, ahol 15 órakor egy próbariasztáson keresztül mutatták be, mi történik, amikor tűzesethez, vagy éppen balesethez riasztják őket. Bonyhádon, a Völgységi Múzeum tűzoltótárlatát is megtekinthették a történelemre fogékony érdeklődők.

Testközelből szemügyre vehették, bizonyos esetekben kipróbálhatták vasárnap a speciális eszközöket és felszereléseket, a kicsik magukra ölthették a tűzoltók öltözékét, továbbá személyesen kérdezhették őket a hivatásukról.

Bízunk benne, hogy a program közelebb hozta a tűzoltói hivatást a Tolna vármegyei fiatalokhoz.

Fotók: Dombóvári HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 08:40, csütörtök | Helyi

Papp József egyéni horgász világbajnoki címet szerzett

2024. június 14–15-ig Bulgáriában, a Plovdivi Evezőspályán került megrendezésre a XVI. Veterán, a VI. Masters és a XXV. Mozgáskorlátozott Világbajnokság. Papp József Dombóvárról egyéniben világbajnoki címet szerzett.

2024. Június 18. 18:00, kedd | Helyi

Szúnyogok elleni védekezés Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

2024. Június 18. 14:09, kedd | Helyi

Június 17-én hat műszaki mentéshez riasztották vármegyénk tűzoltóit

Négy alkalommal közlekedési balesethez egy-egy esetben pedig kútba esett macskához és betegmozgatáshoz vonultak a beavatkozó egységek.

2024. Június 17. 08:22, hétfő | Helyi

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett június 10-én délután Kaposvár belvárosában. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé.