Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Augusztus 05. 08:52, kedd | Helyi
Forrás: radiop.hu, fotó:opsz.hu

Polgárőr Nap Tolna megyében

 Polgárőr Nap Tolna megyében

Az év „Dombóvári Polgárőre” díjat Babulják Istvánnak, az év „Dombóvári Kiváló Polgárőre” díjat Dudás Pálnak és Tárnok Istvánnak adták át

14. alkalommal rendezték meg 2014. augusztus 2-án Pálfán, a polgárőr napot. A rendezvényen részt vett számos megyei polgárőr vezető, rendőrségi vezető és közel 1200 polgárőr és családtagjaik.
Széles János a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy nagyon örül, hogy ilyen sokan látogattak el a családjukkal a megyei polgárőr napra. Beszédében kifejtette, hogy ez a nap a polgárőrökről szól, a családtagokról, hogy mindenki jól érezze magát, új barátságok és kapcsolatok jöjjenek létre.
Horváth Imre Pálfa község polgármestere, aki egyben a rendezvény fővédnöke volt, nagy tisztelettel köszönte meg a polgárőrök mindennapi önkéntes munkáját. Büszke arra, hogy ebben az évben Pálfán került megrendezésre a megyei polgárőr nap.

Az Országos Polgárőr Szövetséget Márton Zoltán funkcionális alelnök képviselte. Ünnepi nyitó beszédében elmondta, hogy a Tolna megyei polgárőrök kiválóan dolgoznak, és az Országos Polgárőr Szövetség nevében megköszönte önkéntes munkájukat.
A polgárőr napon több megye is képviselte magát, köszönhetően a megyék közti szoros kapcsolatrendszernek és barátságnak. Így többek közt Somogy megyéből is érkeztek polgárőrök, tudtuk meg Peszt Pétertől a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől. Baranya megyét Zámbó Péter a Baranya Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Csongrád megyét pedig, Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke képviselte.
A nyitó beszédek után elismerések átadására került sor.
Márton Zoltán az Országos Polgárőr Szövetség funkcionális alelnöke a kiemelkedő polgárőr tevékenységéért, Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adta át:
Horog Csabának, a Pálfai Polgárőr Egyesület elnökének,
Mihálovics Istvánnak, a Faddi Polgárőr Egyesület elnökének,
Peszt Attilának, az Udvari Polgárőr Egyesület tagjának, Udvari polgármesterének,
Mukli Zoltán, rendőr főhadnagynak, Nagydorogi Őrsparancsnoknak.
Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát adta át:
Péter Csabának, a Tamási Polgárőr Egyesület elnökének,
Simon Lászlónénak, az Iregszemcsei Polgárőr Egyesület tagjának
Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát adta át:
Takaróné Antal Tímea Erzsébetnek, a Bátai Polgárőr Egyesület tagjának,
Máriás Attilának, a Dunaföldvári Polgárőr Egyesület tagjának.
Dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány helyettese a „Közlekedésbiztonság terén nyújtott kiváló munkájáért, elismerést adott át:
János Annának a Szekszárdi Polgárőr Egyesület tagjának, a Szekszárdi Járás koordinátorának.
Zádori József a Dalmandi polgármester és Dalmand képviselő testülete nevében, a Dalmandi Polgárőr Egyesületben végzett kiváló önkéntes munkájáért az év polgárőre címet adta át Balaskó Ernőnek.
Király Gábor a Dombóvári Polgárőr egyesület elnöke, az év „Dombóvári Polgárőre” díjat adta át: Babulják Istvánnak, és az év „Dombóvári Kiváló Polgárőre” díjat, Dudás Pálnak és Tárnok Istvánnak adta át.
Széles János a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, a polgárőr tevékenységet segítő kiemelkedő munkájáért jutalomban részesítette Csehó József rendőr törzszászlós urat, Pálfa volt körzeti megbízottját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.