Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Január 03. 10:06, kedd | Belföld
Forrás: mti

1,1 milliárdért adtak el elővételes sztrádabérleteket decemberben

1,1 milliárdért adtak el elővételes sztrádabérleteket decemberben

Decemberben 1,1 milliárd forintért adtak el elővételben az idei évre szóló országos és megyei sztrádabérleteket - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint 2016. december 8-tól az év végéig több mint 76 ezer darab 2017. évi országos és megyei autópálya-matricát vásároltak meg az autósok.

Az NFM közleményében hangsúlyozza: az úthasználati jogosultságok ára ötödik éve változatlan, az éves matricákat tavaly decemberben először lehetett már az érvényességi idő kezdete előtt megváltani.

A kereslet az utolsó egy-másfél hétben pörgött fel igazán, az elővásárlási lehetőség első két hetének mintegy 20 ezer darabjához képest az ünnepi időszakban közel háromszor több sztrádabérlet kelt el. Az elektronikus - mobiltelefonos vagy online - csatornák aránya kétszeresen haladta meg a rendes üzletmenetben megszokottat - írja a szaktárca.

A közleményben Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár rámutatott: a szaktárca arra készül, hogy az elővásárlás lehetőségét ebben az évben már a teljes decemberi hónapra kiterjeszti az autósok számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.