Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2012. Február 02. 12:29, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

14 ezer iskolában van rendkívüli tanítási szünet

14 ezer iskolában van rendkívüli tanítási szünet

Az utóbbi 24 órában húszan fagytak meg Ukrajnában, s ezzel csütörtökre 63-ra nőtt a rendkívüli hideg halálos áldozatainak a száma.

A nagy hideg miatt az ország több mint 14 ezer iskolájában rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet.

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának jelentése szerint a kihűlésben eddig meghaltak közül 41-en az utcán, 14-en saját otthonukban fagytak meg, míg nyolcan kórházi kezelés közben haltak meg. Fagyási sérülésekkel és kihűléses tünetekkel eddig 1146 személy fordult orvoshoz, közülük 945-öt kórházi kezelésre utaltak be – olvasható a közleményben.

A hatóságok Ukrajna-szerte 2132 melegedőt működtetnek, és folyamatban van további 90 felszerelése. A meleg ételt és orvosi ellátást biztosító melegedőhelyeken az elmúlt hat napban 41,3 ezren fordultak meg.

Az ukrán oktatási minisztérium a nagy hidegre való tekintettel rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az ország több mint 14 ezer iskolájában és mintegy 100 szakmunkásképzőjében. A legtöbb tanintézetet a keleti és északi megyékben zárták be, a legkevesebbet – 26 iskolát – Kárpátalján. Az óvodák és bölcsődék ugyanakkor a megszokott rendben működnek, hogy a munkahelyeken ne keletkezzen zavar a kisgyerekes dolgozók hiányzása miatt.

Csütörtökre virradóra a Kárpát-melléken – Ivano-Frankivszk megyében – és Észak-Ukrajna egyes helyein mínusz 33 fokot, a keleti és déli országrészekben pedig mínusz 20-25 fokot mértek, míg a Krímben és Kárpátalján mínusz 18-23 fok volt a hőmérséklet.

Címkék: hatóság, hideg, idő, kihűlés

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:40, péntek | Külföld

Donald Tusk: az új lengyel kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Lengyelország az Európai Ügyészséghez csatlakozik az új parlamenti többségi koalíció által alakítandó kormány egyik első lépéseként - jelentette be pénteki varsói sajtóértekezletén Donald Tusk koalíciós kormányfőjelölt.

2023. December 08. 14:39, péntek | Külföld

Szijjártó Péter átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét

Átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kampalában.

2023. December 06. 08:03, szerda | Külföld

Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint a folyamatos amerikai támogatás nélkül elveszíthetik a háborút

Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról - jelentette ki az ukrán elnöki hivatal vezetője kedden Washingtonban.

2023. December 05. 07:15, kedd | Külföld

Putyin a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat

Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat - jelentette ki Jurij Usakov, az államfő külpolitikai tanácsadója a Life.ru hírportálnak és a Shot Telegram-hírcsatornának.