Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 27. 14:11, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

200 ezer katona sorakozott fel

200 ezer katona sorakozott fel

Nagyszabású, több mint 200 ezer katonát megmozgató hadgyakorlat kezdődött hétfőn Dél-Koreában, miközben az északi országrész „szent háborúval” fenyegetőzött arra az esetre, ha megsértik határait.

A dél-koreai vezérkar szóvivőjének közlése szerint a március 9-ig tartó manőverekben 200 ezer dél-koreai és 2100 amerikai katona vesz részt. Utána a tervek szerint kombinált tengeri, légi és szárazföldi gyakorlat következik április 30-ig.

Kim Dzsong Un, a kommunista Észak-Korea új vezetője a vasárnapi jelentések szerint katonai alakulatokat szemlélt meg a határ térségében, ott, ahol 2010-ben az északi tüzérség tüzet nyitott egy déli szigetre, és megölt négy embert, súlyos nemzetközi válságot okozva.

A Key Resolve gyakorlatot évek óta megrendezik, és Dél-Korea hangsúlyozza védelmi jellegét, Észak-Korea viszont agresszívnak, „burkolt hadüzenetnek” tartja. A fokozott feszültség miatt Dél-Korea megerősítette hírszerző és lehallgató szolgálatai tevékenységét. Mozgósították az összes U-2-es és RF-4-es felderítő repülőgépet, és készültségbe helyezték az F15K típusú harci repülőgépeket – jelentette a Yonhap hírügynökség. A hadgyakorlatra ausztrál, brit, dán, kanadai és norvég megfigyelők érkeztek.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 11:20, péntek | Külföld

Az internet szabályozásáról tárgyalt Trump és Zuckerberg

Az internet szabályozása volt Donald Trump amerikai elnök és Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatója közti megbeszélés egyik fő témája, amikor az elnök csütörtökön a Fehér Házban fogadta a vállalat első emberét

2019. Szeptember 20. 09:16, péntek | Külföld

Több mint ezer embert kellett kimenteni Houstonból

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.

2019. Szeptember 20. 05:00, péntek | Külföld

Az EP elítélte Törökországot, Mianmart és Iránt az emberi jogok megsértése miatt

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásában elítélte Törökországot, valamint Mianmart és Iránt az emberi jogok súlyos megsértése miatt - közölte az uniós parlament csütörtökön.

2019. Szeptember 19. 11:10, csütörtök | Külföld

Vészforgatókönyv készült Alsó-Ausztriában a migránshelyzet kezelésére

Vészforgatókönyv készült az alsó-ausztriai menekültügyi helyzet kezelésére.A tervezetet Gottfried Waldhäusl tartományi tanácsos, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa mutatta be szerdán.