Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2012. Február 27. 14:11, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

200 ezer katona sorakozott fel

200 ezer katona sorakozott fel

Nagyszabású, több mint 200 ezer katonát megmozgató hadgyakorlat kezdődött hétfőn Dél-Koreában, miközben az északi országrész „szent háborúval” fenyegetőzött arra az esetre, ha megsértik határait.

A dél-koreai vezérkar szóvivőjének közlése szerint a március 9-ig tartó manőverekben 200 ezer dél-koreai és 2100 amerikai katona vesz részt. Utána a tervek szerint kombinált tengeri, légi és szárazföldi gyakorlat következik április 30-ig.

Kim Dzsong Un, a kommunista Észak-Korea új vezetője a vasárnapi jelentések szerint katonai alakulatokat szemlélt meg a határ térségében, ott, ahol 2010-ben az északi tüzérség tüzet nyitott egy déli szigetre, és megölt négy embert, súlyos nemzetközi válságot okozva.

A Key Resolve gyakorlatot évek óta megrendezik, és Dél-Korea hangsúlyozza védelmi jellegét, Észak-Korea viszont agresszívnak, „burkolt hadüzenetnek” tartja. A fokozott feszültség miatt Dél-Korea megerősítette hírszerző és lehallgató szolgálatai tevékenységét. Mozgósították az összes U-2-es és RF-4-es felderítő repülőgépet, és készültségbe helyezték az F15K típusú harci repülőgépeket – jelentette a Yonhap hírügynökség. A hadgyakorlatra ausztrál, brit, dán, kanadai és norvég megfigyelők érkeztek.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 15:00, vasárnap | Külföld

Többpárti kormány alakulhat Szlovákiában

A szlovák politikai élet széttöredezett, ezért a februári választást követően többpárti kormány alakulhat magyar részvétel nélkül - mondta Szabó Dávid József külpolitikai szakértő az M1 szombat esti műsorában.

2020. Február 16. 10:59, vasárnap | Külföld

Lövöldözött egy férfi Kalinyingrádban, többen meghaltak

Tüzet nyitott a járókelőkre egy férfi az Oroszországhoz tartozó kalinyingrádi exklávéban szombaton, ketten életüket vesztették - közölte az orosz rendőrség szóvivője.

2020. Február 16. 09:01, vasárnap | Külföld

Tovább tartják karanténban a Japánnál veszteglő hajó személyzetét

A japán hatóságok döntése alapján a jokohamai kikötőben veszteglő Diamond Princess hajó személyzetét a koronavírus miatt további két hétig tartják karantén alatt, miután az utolsó utas is partra száll a jövő héten

2020. Február 16. 07:15, vasárnap | Külföld

Ki kellett üríteni egy repülőt Düsseldorfban, mert lángolt a kereke

Elővigyázatosságból ki kellett üríteni egy repülőgépet a düsseldorfi légikikötőben szombaton, mert leszállás után kigyulladt az egyik kereke.