Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2013. Június 04. 14:22, kedd | Külföld
Forrás: frisss.hu

2013 nyár - havazik Ausztriában és Svájcban

2013 nyár - havazik Ausztriában és Svájcban

Az előrejelzések szerint pénteken nemcsak a magasabban fekvő helyeken, hanem a völgyekben is lehet hóra számítani. Ausztriában akár 20-60 centiméternyi hó is hullhat.

Hiába köszönt be hamarosan a csillagászati nyár, nyugati szomszédunknál – főként Tirol és Salzburg tartományokban – több helyen havazik, vagy havas eső esik. Mindkét helyen készültségbe helyezték az útkezelőket, illetve arra készülnek, hogy az említett helyeken újra havazaskötelező lesz a téli gumi használata.

Az előrejelzések szerint a nyugati tartományokban, illetve délnyugaton akár már 600 méteres tengerszint szerinti magasságban is havazhat, míg a hegyekben 20-60 centiméter hó is hullhat.

Svájcban sem sokkal jobb a helyzet: a fővároshoz, Bernhez közeli Aeschiriedben körülbelül 1000 méterrel a tengerszint felett mindent ellepett a hó.

Csehországban fagyok idézik viszza a telet, volt ahol -5 foknál is hidegebb volt hajnalban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén