Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Október 01. 10:48, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Idegenben győzött a Dombóvári FC

Idegenben győzött a Dombóvári FC

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság 8. fordulójában szeptember 30-án a Dombóvári FC gárdája az eddig három győzelmet szerzett és két vereséget szenvedett Kakasdi SE csapatának otthonában lépett pályára.

Az első helyzetre nem sokáig kellett várni, ugyanis a házigazdák már a 3. percben veszélyeztettek: a vendégvédők gyűrűjében középen kilépő csatáruk azonban a lövés előtt sokáig kivárt, így a rárontó kapus, Iványi Botond lábbal tisztázni tudott. A 10. percben egy gyors baloldali támadás során a látogatók közül Balogh Szabolcs pontosan adott középre, a labdaátvételnél Horváth Árpád egy csellel becsapta őrzőjét és 10 méterről lőtt, de az egyik hátvéd a gólvonalról kifejelte a „bőrt”. A 17. percben Martinka Dániel bal oldalról érkező beívelése után az egyedül hagyott Horváth Árpád a vetődő portás mellett eltolta a labdát és 12 méterről nagy nyugalommal félmagasan helyezett a hálóba (0:1). A 19. percben a gólszerző középen átlépte a felé érkező labdát, az a kiugró Androsics András elé került, aki lemásolta Horváth Árpád néhány perccel korábbi mozdulatát és 6 méterről higgadtan passzolt a kapuba (0:2). A támadásban maradó dombóváriak közül a 26. percben Horváth Árpád a hazai térfél közepéről nagyszerűen indította Balogh Szabolcsot, aki a bal szélről a másik oldalra ívelt Mészáros Tibor elé, ő az ötös jobb oldali sarkáról keresztbe lőtt a „ketrec” mellé. A kakasdiak a 29. percben majdnem szépítettek, kontraakciójuk végén egyik csatáruknak a lökete a kaput a jobb oldalon kerülte el. A 35. percben Czifra Viktor a büntetőterületen belül elnyomta a vendéglátók egyik focistáját, amiért jogosan 11-est ítélt a bíró. Azt Réti Dániel Ferenc a jó irányba elvetődő Iványi Botond felett a hálóba vágta (1:2).
A fordulást követően az 50. percben növelte előnyét a DFC alakulata: a jobb oldalon elszáguldó Jenei Bálintot a házigazdák kapusa a 16-oson belül buktatta. A szabálytalanságért járó büntetőt Keczeli Krisztián értékesítette (1:3). A mérkőzés végeredményét a 62. percben a remek napot kifogó Horváth Árpád állította be, aki a Czifra Viktor jobb oldali beadása után a hálóőr kezéből elé kiperdülő labdát 4 méterről rúgta a kapuba (1:4). A találkozó lefújásáig hátralévő időben még néhány „kakaskodást” kellett megfékeznie a játékvezetőnek, de újabb találat már nem született.
A magabiztos idegenbeli diadalt arató dombóváriak közül mindenki dicséretet érdemel a mutatott teljesítményéért. A labdarúgók fegyelmezettek voltak, az öltőzőben megbeszélt taktikát betartották, harcosan és ötletesen futballoztak, a rájuk bízott feladatokat jó oldották meg. Örvendetes, hogy Kardos Ernő edző sok fiatalt küldött a játéktérre, akik meg is hálálták trénerük bizalmát és rutinos társaik vezérletével ezúttal is nagy iramot diktálva „bedarálták” ellenfelüket. A DFC győzelmével feljött a tabella hatodik helyére.

8. forduló eredménye:
Kakasdi SE - Dombóvári FC 1:4
Dombóvár: Iványi - Hetesi (Pál D.), Czifra, Tieger, Martinka - Kovács A.(Gombos T.), Bán (Keczeli), Androsics - Mészáros (Jenei), Balogh Sz. (Nagy D.), Horváth Á.
Góllövők: Réti, illetve Horváth Á. (2), Androsics, Keczeli

Címkék: DFC, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.