Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2019. Február 07. 11:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Befejeződött a korszerűsítés a gimnáziumban

Befejeződött a korszerűsítés a gimnáziumban

Elkészült az Illyés Gyula Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése.

A város önkormányzata és a Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium a beruházás finanszírozásához nagyrészt az Európai Unió egyik pályázatán nyert vissza nem térítendő támogatást használta fel.

A mindössze 11 hónap alatt felhúzott és 1929 augusztusában a tanévnyitó ünnepség keretében Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter által átadott oktatási intézmény épületére igencsak ráfért a felújítás, ugyanis megnyitása óta csupán egyszer - az 1990-es évek végén - került sor annak rekonstrukciójára. Akkor az ingatlan tetejének egy részét rakták át, ám a javítás nem sikerült túl jól, mert beázások azóta is több helyen előfordultak.
Az elmúlt hónapokban a kivitelezést közbeszerzési eljáráson megnyert Topa és Társa Építőipari Kft. szakemberei dolgoztak a gimnázium épületének energetikai korszerűsítésén.
- A helyi védelem alatt álló, műemlékjellegű, önkormányzati tulajdonú ingatlannál a tamási székhelyű cég jóvoltából megtörtént a homlokzat hőszigetelő vakolása, a fából készült külső nyílászárók felújítása, a belső ablakszárnyak műanyagra cserélése és azok hőszigetelő üvegezése, a teljes padlásfödém szigetelése, a tetőre napelemek felszerelése, a radiátorok cseréje, valamint a világítás korszerűsítése - emelte ki Szabó Loránd polgármester. - A sikeres TOP-os pályázatunkkal elnyert pénzből a Dombó-Land Kft-vel alkotott konzorciumunk közel 150 millió forintot biztosított az energetikai korszerűsítésre, amihez mintegy 15 millió forint saját erőt adott meg a város önkormányzata.
A középfokú oktatási intézmény fenntartója - a Tamási Tankerületi Központ - további forrásokkal járult hozzá a Széchenyi 2020 program keretében elkészült beruházás finanszírozásához. Erre azért volt szükség, mert az építkezés során kiderült az, hogy az épületnek a tető- és födémszerkezete - elsősorban a beázások miatt - meggyengült. Az erősítést is el kellett végezni, ám mivel ez a munka a felújítási kategóriába tartozik, ezért erre a KLIK biztosított több tízmillió forintot.
Az elvégzett modernizálástól az Illyés Gyula Gimnázium épületének tulajdonosa és fenntartója is azt reméli, hogy az ingatlant a jövőben az eddigieknél jóval költséghatékonyabb - azaz olcsóbban - lehet majd működtetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:03, hétfő | Helyi

Áldozatot követelt egy dombóvári lakástűz

Május 18-án, szombat reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Dombóváron kigyulladt egy lakás.

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.