Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Április 18. 10:30, szombat | Helyi
Forrás: Dr. Jusztinger János - Facebook

Sásdon két közterületen árulhatnak helyi termelők - minden háztartás kap az önkéntesek által varrt szájmaszkokból

Sásdon két közterületen árulhatnak helyi termelők - minden háztartás kap az önkéntesek által varrt szájmaszkokból

Dr. Jusztinger János, Sásd polgármestere a Facebookon adott tájékoztatót a hozott intézkedésekről és az önkéntes felajánlásokról.

Kedves Sásdiak!

Kérem, engedjék meg, hogy röviden beszámoljak Önöknek a veszélyhelyzet kezelésével összefüggő aktuális intézkedésekről.

A sásdi önkéntesek által varrt szájmaszkokat a Közösségi Ház dolgozóinak segítségével becsomagoltuk, s egy rövid tájékoztatóval ellátva holnap megkezdjük kiszállításukat minden sásdi háztartásba. Így a varrodai maszkok után valamennyi sásdi otthonba tudunk egy újabb maszkot juttatni.

A mai napon a szülői igényeknek eleget téve megnöveltük az óvodai gyermekfelügyelet csoportjainak számát, egyben a rendkívüli szünetet elrendelő határozat módosításával szélesebb körben válik elérhetővé a sásdi családok számára gyermekük óvodai elhelyezésének lehetősége. Köszönöm Gálné Banizs Gabriella intézményvezető és minden óvodai dolgozó rugalmasságát és munkáját.

Figyelemmel a pénteki piac kényszerű szünetelésére, a mai naptól a veszélyhelyzet fennállásáig engedélyeztem a helyi termelők számára, hogy megtermelt terményeiket, illetve egyéb mezőgazdasági termékeiket hétköznapokon 7-11 óra között két megjelölt helyszínen (Hősök téri parkoló, Rákóczi u. 20. előtti parkoló), közterület-használati engedély nélkül, térítésmentesen árusíthassák.

A megkezdett kátyúzási munkák a Fáy utcában folytatódtak. Emellett pályázatot nyújtottunk be belterületi út-és járdafelújításra.

Család- és Gyermekjóléti Központunk vezetőjének, Nagy Szilvia közreműködésével támogatási szerződést kötöttem a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetével, amelynek keretében lehetőségünk nyílik a következő hetekben a legrászorultabb családok élelmiszercsomaggal való egyszeri támogatására.

A sásdi Friss Pékség nagylelkű felajánlását Orsós József a Sásdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke folyamatosan eljuttatja a rászorulókhoz.

Az idősellátás folyamatos, hálásan köszönöm a Sásdi Szociális Szolgálat vezetője Orbán Éva, valamint az intézmény munkatársai, illetve a Sásdi Család- és Gyemekjóléti Központ és önkénteseink segítségét. Példaértékű a munka, amit végeznek.

Az iskolai gyermekfelügyeletet az ÁMK Közösségi Házában biztosítjuk az általános iskola felújítása miatt. Köszönöm Meggyesi Mónika intézményvezető és munkatársai segítségét.

A közétkeztetés (a vendégétkezést kivéve) a veszélyhelyzet ideje alatt is zavartalanul folyik, köszönöm Sohonyai Bernadett élelmezésvezető, minden szakácsnő és konyhai dolgozó munkáját, úgyszintén köszönet illeti a kiszállításban közreműködő hivatali munkatársakat. Hetente ezres nagyságrendben szükséges ehhez műanyag dobozokat beszereznünk. A veszélyhelyzet ideje alatt közfoglalkoztatottjaink és a szolgálatot teljesítő polgárőrök napi egyszeri térítésmentes melegétkezését is biztosítjuk.

Közfoglalkoztatottjaink maximális létszámmal dolgoznak, városszerte zajlik a zöldterületek gondozása, a héten a hörnyéki újtemető rendbetétele is megkezdődött. Köszönöm a Városgazdálkodás vezetőjének, Merk Zsolt munkáját.

Az idősávos bevásárlás rendjét a Sásdi Polgárőr Egyesület biztosítja. Köszönöm vezetőjüknek Biró Beának.

A Pappas Auto Magyarország Kft. nemes felajánlásából holnap vesszük át az új Mercedes Citan gépjárművet, amelyet teljesen ingyenesen biztosít számunkra a cég, s a veszélyhelyzet ideje alatt könnyíti meg önkormányzatunk számára a szállítási feladatokat.

Köszönettel tartozom minden Sásdi számára az elmúlt hetekben tanúsított fegyelmezettségéért és türelméért. Példátlanul nehéz idők ezek, de hiszem, hogy egymásra figyelve, közösen sikerül vennünk ezt az akadályt is.

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Sásd, 2020. 04.16.

Dr. Jusztinger János
polgármester

Címkék: koronavírus, Sásd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.