Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 14. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

2020-ig minden tanyának áramot adna a kormány

2020-ig minden tanyának áramot adna a kormány

A kormány célja, hogy 2020-ig elektromos árammal legyen ellátva minden tanya, valamint járható utakon lehessen azokat megközelíteni – derül ki a vidékfejlesztési tárca közleményéből. A minisztérium Tanyafejlesztési Programjában eddig 2 milliárd 384 millió forint értékben 434 pályázatot támogatott – köztük tanyavillamosítási tendereket és külterületi utak javításához szükséges gépek beszerzését is.

A júniusban megjelenő, immár harmadik Tanyafejlesztési Program is kiemelten kezeli a tanyavillamosítást, illetve a külterületi útjavító gépek beszerzését. Ettől az évtől kezdve új elemként nem csak az önkormányzatokon keresztül nyílik lehetőség tanyavillamosításra, hanem egyéni tanyai lakosoknak is, mégpedig 100 százalékos támogatási intenzitással. Erre a célra idén 50 millió forint lesz elkülönítve. Emellett megmarad az önkormányzati úton történő – több tanya energiaellátását komplexen biztosító – tanyavillamosítás is, mégpedig 100 millió forintos kerettel. A külterületi utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére idén 175 millió forint áll rendelkezésre.

A 2011-es népszámlálás adatai alapján Magyarországon mintegy 293 ezren élnek külterületen, 60 százalékuk az Alföldön. Az elmúlt évtizedben több tanyakutatás is egyöntetűen a legsúlyosabb problémák között nevesítette a rossz külterületi utakból, valamint az energiaellátás hiányából adódó infrastrukturális fejletlenséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.