Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Június 17. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombovar.termeszetesen

24 órás sportnap volt a József Attila Iskolában

24 órás sportnap volt a József Attila Iskolában

A cél az volt, hogy minden gyermek mozogjon és a résztvevők minél több sportágat kipróbáljanak.

24 órás sportnapot tartottak június 15-én a dombóvári József Attila Iskolában. A cél az volt, hogy minden gyermek mozogjon és a résztvevők minél több sportágat kipróbáljanak.

Szabó Loránd polgármester a rendezvény megnyitóján a sport közösségformáló, összetartó erejéről beszélt. Kiemelte, hogy a sport elengedhetetlen része az életnek, de nem csak a mozgás, hanem a szurkolás az egymásért küzdés öröméért is. A városvezető köszöntője végén minden osztálynak egy labdát ajándékozott, hogy ezzel is meghozza a gyerekek kedvét a játékos mozgáshoz.

A megnyitó végén minden osztály kiválasztott magának egy sportágat és így ökölvívóként, sportlövészként és vívóként vonultak fel az iskola tornatermében, majd sportágat cseréltek. A sport szellemében telt napnak ez még csak a kezdete volt, további színes programok várták a gyerekeket ezen a napon. Lehetőségük volt a tanulóknak megalkotni az olimpiai öt-karikát, szambázni tanultak, de olimpiatörténeti tudásukat is kipróbálhatták.

A 24 órás sportnap nem csak a gyermek részére volt élmény, hisz délután a felnőttek játszóterévé alakult át a sportpálya. A tanárok, a szülők, helyi vállalkozások, civil csoportok és az önkormányzati hivatal csapata indult az ügyességi vetélkedőn. A diákkort idéző sorversenyen a felnőttek ismét gyermekké válhattak és élvezték a tréfás feladatokat.

A felnőttek vetélkedője után diszkó és pizza party várta a tanulókat. A 2015/2016-os tanév utolsó napját egy pizsama partyval zárták az Iskola tornatermében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.