Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2011. Július 17. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

30 millió, mire a gyerek lediplomázik

30 millió, mire a gyerek lediplomázik

Átlagosan harmincmillió forintot költ egy család egy gyermekre, amíg kézbe nem veszi az első diplomáját.

Ez az összeg egy kutatás eredményeként jött ki, tartalmazza a háztartási munka becsült összegét is. A szülők persze nem számolgatnak: veszik, amit kell, fizetik a különórákat. Mert a gyerek a legfontosabb.

A GfK Hungária Piackutató Intézet végzett felmérést a közelmúltban arról, mennyibe kerül egy gyermek felnevelése. A születéstől a felsőfokú tanulmányok befejezéséig, a gyermek "kirepüléséig" mintegy 30 millió forintot fordítanak gyermekükre a családok.

Ez éves szinten, a kutatás szerint, 1,26 millió forint. A szakemberek nemcsak a pénzkiadást vették számításba, hanem a házimunka értékét is felszorozták. A legdrágábbak az egykék. Ahol testvérek is vannak, ott a világítás, fűtés költsége megoszlik, sok esetben a ruházkodás költsége is, hiszen öröklik egymástól a ruhaneműt. A GfK Hungária munkatársai azt is kiszámolták, hogy az étkezés és a tartós fogyasztási cikkek évente 288-417 ezer forintba kerülnek egy gyermeknél.

A kutatók azt is kiszámolták, hogy a gyermekes családokban minimum kétszer annyi mosópor fogy, mint a gyermektelenekben. Minden életkornak - óvodás, iskolás - megvan a maga plusz költsége. Ha már felnő a gyerek, akkor is a családi ház az anyagi támasz. A már sokat megélt szülők szerint a főiskolai, egyetemi évek kerülnek legtöbbe a jegyzetekkel, albérlettel. S ugyanúgy ruházzák, etetik felnőtt fiukat, lányukat, mint kiskorukban. Még a buliköltségeket is állják. A szülők többsége nem számol, ez marad a kutatók dolga.

STOP

Címkék: diploma

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 17:05, kedd | Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a hatéves fiát vezetni engedő férfi

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő férfire - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.