Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 30. 07:17, péntek | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

46 ezer forintot ért a fiatalkorú lány „tulajdonjoga”?

46 ezer forintot ért a fiatalkorú lány „tulajdonjoga”?

Megkezdődött a büntetőpere annak a három embernek csütörtökön a Nyíregyházi Törvényszéken, akik a gyanú szerint tavaly egy fiatalkorú lányt akartak prostituáltként eladni külföldre.

A megyei főügyészség vádirata szerint a Pátrohán élő első- és másodrendű vádlott – a 15 éves lány beleegyezésével – abban állapodott meg, hogy a sértettet százezer forintért megvételre felajánlják a harmadrendű vádlottnak. Az egyezség szerint a fiatal lánynak Svájcban kellett volna prostituáltként dolgoznia, az érte kapott pénzt pedig az első- és másodrendű vádlott, illetve a sértett közösen elosztja.

A 32 éves nő és a 23 éves férfi Demecseren adta át a lányt a 49 éves harmadrendű vádlottnak, aki a beígért százezer forint helyett végül csak 46 ezer forintot fizetett érte, majd hazavitte őt a lakására. Itt derült ki, hogy a lány fiatalkorú, és valójában nem akar Svájcban dolgozni, továbbá hogy az első- és másodrendű vádlott által a lány nagykorúságának igazolására beszerzett születési anyakönyvi kivonaton nem az ő neve szerepel – áll a vádiratban.

A férfi ezután visszavitte a lányt Pátrohára, és visszakövetelte a pénzt az eladóktól. Utóbbiak a fenyegetéstől megijedve arról értesítették a rendőrséget, hogy egy ismeretlen fogva tartja a sértettet. A rendőrök később mindhárom vádlottat őrizetbe vették.

A megyei főügyészség a vádlottakat 18. életévét be nem töltött személy sérelmére fajtalanság vagy közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem bűntettével, továbbá az első- és másodrendűt magánokirat-hamisítás vétségével vádolja. A másodrendű vádlottnak emellett közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell.

Az elsőrendű vádlott a csütörtöki tárgyaláson csak az okirat-hamisítást ismerte el, az emberkereskedelem vádját tagadta. A nő elmondta: közösen találták ki az egészet azért, hogy harmadrendű vádlottat „lehúzzák” pénzzel, a lányt pedig az üzlet lebonyolítása után haza akarták hozni.

A másodrendű vádlott elmondása szerint az elsőrendű vádlott ötlete volt a lány „kiközvetítése”, ő csak azért ment velük az átadásra, mert azt remélte, kap a pénzből. A harmadrendű vádlott pedig bírói kérdésre azt vallotta: azért vitte el a sértettet, hogy megmentse őt az élettársától. Állítása szerint csak segítséget akart nyújtani neki, új személyazonossági igazolványt és munkát kívánt szerezni számára, az pedig fel sem merült benne, hogy megvásárolja őt. Az átadott pénzzel kapcsolatban azt mondta, hogy csak kölcsönadta a nehéz anyagi helyzetben lévő első- és másodrendű vádlottnak, akik azonban becsapták őt.

A per a sértett meghallgatásával folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.