Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 22. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

A kivitelezésről szóló vállalkozási szerződést március 19-én a Városházán írta alá Szabó Loránd polgármester a közbeszerzési eljáráson nyertes cég vezetőjével.

A képviselő-testület nemrégiben összesen 250 millió forint hitel felvételét szavazta meg olyan - a település fejlődése és az itt lakók komfortérzetének javítása érdekében szorgalmazott és a helyiek által fontosnak tartott - beruházások megvalósítására, melyekhez támogatást kérve különféle pályázatokat nyújtott be a dombóvári önkormányzat, de azokat „elkaszálta” a fideszes vezetésű Tolna Megyei Közgyűlés. Ezek közül az első a Tündérkert Bölcsőde rossz állapotban lévő épületének a felújítása.
A közbeszerzési eljáráson indult vállalkozások közül a kozármislenyi székhelyű RP-SC Holding Kft. nyerte el a munkát. A kivitelezésről szóló szerződést Szabó Loránd polgármester és Csáki Péter cégvezető látta el kézjegyével.
Az ingatlan külső falait szigeteléssel látják el a szakemberek, akik kicserélik a nyílászárókat, amiknek köszönhetően megszépül a homlokzat. A vizesblokkok modernizálására is sor kerül. Mindezek elvégzéséért összesen 46,7 millió forintot számlázhat a korlátolt felelősségű társaság.
- Ugyan fél évet kaptunk a kivitelezésre, de azt szeretnénk a lehető legrövidebb idő alatt befejezni úgy, hogy a munkálatok a bölcsőde működését és nyitva tartását nem akadályozzák - emelte ki Csáki Péter.
Szabó Loránd a szerződésaláírás kapcsán arról beszélt, hogy a gyermekintézmény csoportlétszáma az önkormányzat döntésének megfelelően 2018 elején ötről hatra emelkedett, így a befogadóképessége 72 főre nőtt. Ezzel az intézkedésével a képviselő-testület abban szerette volna segíteni a fiatal helyi családokat, hogy a dolgozni akaró anyukák a szülés után minél előbb vissza tudjanak térni a foglalkoztatójukhoz.
- A beruházásnak köszönhetően nemcsak komfortosabb, hanem a korábbiaknál olcsóbban lesz üzemeltethető a Tündérkert Bölcsőde - mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.