Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Március 22. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

A kivitelezésről szóló vállalkozási szerződést március 19-én a Városházán írta alá Szabó Loránd polgármester a közbeszerzési eljáráson nyertes cég vezetőjével.

A képviselő-testület nemrégiben összesen 250 millió forint hitel felvételét szavazta meg olyan - a település fejlődése és az itt lakók komfortérzetének javítása érdekében szorgalmazott és a helyiek által fontosnak tartott - beruházások megvalósítására, melyekhez támogatást kérve különféle pályázatokat nyújtott be a dombóvári önkormányzat, de azokat „elkaszálta” a fideszes vezetésű Tolna Megyei Közgyűlés. Ezek közül az első a Tündérkert Bölcsőde rossz állapotban lévő épületének a felújítása.
A közbeszerzési eljáráson indult vállalkozások közül a kozármislenyi székhelyű RP-SC Holding Kft. nyerte el a munkát. A kivitelezésről szóló szerződést Szabó Loránd polgármester és Csáki Péter cégvezető látta el kézjegyével.
Az ingatlan külső falait szigeteléssel látják el a szakemberek, akik kicserélik a nyílászárókat, amiknek köszönhetően megszépül a homlokzat. A vizesblokkok modernizálására is sor kerül. Mindezek elvégzéséért összesen 46,7 millió forintot számlázhat a korlátolt felelősségű társaság.
- Ugyan fél évet kaptunk a kivitelezésre, de azt szeretnénk a lehető legrövidebb idő alatt befejezni úgy, hogy a munkálatok a bölcsőde működését és nyitva tartását nem akadályozzák - emelte ki Csáki Péter.
Szabó Loránd a szerződésaláírás kapcsán arról beszélt, hogy a gyermekintézmény csoportlétszáma az önkormányzat döntésének megfelelően 2018 elején ötről hatra emelkedett, így a befogadóképessége 72 főre nőtt. Ezzel az intézkedésével a képviselő-testület abban szerette volna segíteni a fiatal helyi családokat, hogy a dolgozni akaró anyukák a szülés után minél előbb vissza tudjanak térni a foglalkoztatójukhoz.
- A beruházásnak köszönhetően nemcsak komfortosabb, hanem a korábbiaknál olcsóbban lesz üzemeltethető a Tündérkert Bölcsőde - mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 08:26, kedd | Helyi

Iskolások takarítottak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

Kiss Béla alpolgármester köszöntötte azokat a diákokat, akik június 13-án a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Tesco Áruház és a Kis-Konda patak melletti területen 2008-ban létrehozott biofalat jöttek megtisztítani.

2019. Június 17. 10:45, hétfő | Helyi

Mozgásban a város - Két éve futunk a körön

A nagy meleg ellenére a résztvevők 1 óra alatt 486 km futottak össze.

2019. Június 17. 09:30, hétfő | Helyi

Fekete István nyomában 5.

A dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület ismét kirándulást szervezett a nagy magyar író emlékhelyeire. Ezúttal elsőként Kunszentmártont keresték fel, ahol többek között megkoszorúzták az író emléktábláját.

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.