Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2012. Január 05. 07:08, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Police.hu

500 ezret kap, aki tud valamit erről az emberről

500 ezret kap, aki tud valamit erről az emberről

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya eljárást folytat emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – írja a Police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a grafikán látható nő 2011. december 23-án a délutáni órákban egy X. kerületi presszóban többször megszúrta az ott dolgozó alkalmazottat, majd megpróbált elmenekülni a sértett nyakláncával. A menekülni próbáló támadót azonban néhány vendég feltartóztatta és visszaszerezte az eltulajdonított láncot. Ezt követően az ismeretlen elkövető elmenekült a helyszínről.

Az ismeretlen elkövető egy 25-35 év körüli, körülbelül 155-160 centiméter magas nő, haja barnás-vöröses színű, copfba összefogott. A bűncselekmény elkövetésekor narancssárga színű kapucnis kabátot, sötét szoknyát és csizmát viselt.

A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Budapest Rendőrfőkapitánya bruttó 500 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és az üggyel kapcsolatos információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya kéri, hogy aki bűncselekménnyel vagy az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, illetve aki a bűncselekmény időpontjában a helyszínen tartózkodott, hívja a 443-5000/32-548 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 15:01, hétfő | Kék hírek

Elfogták az FTC-Slovan meccsen rakétázó szlovák szurkolót

A ferencvárosi nyomozók azonosították és kihallgatták a júliusi FTC-Slovan futballmeccsen életveszélyes módon rakétázó szlovák szurkolót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 11:01, hétfő | Kék hírek

Csaknem 1900 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1878 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 14. 18:14, vasárnap | Kék hírek

Egy titkos jeladó buktatta le a betörőket

A technika, a tulajdonos és az újbudai rendőrök együttműködésének köszönhetően nem sokáig örülhetett zsákmányának a két férfi, akik egy építési telekre törtek be a fővárosban a minap.

2022. Augusztus 14. 13:05, vasárnap | Kék hírek

Motor a barlangban, légpuska az ágyneműtartóban, elkapták a tolvajt

Ceredi ingatlanba tört be a 19 éves férfi, akit a salgótarjáni rendőrök elfogtak a minap.