Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 28. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

6,2 kilométer mellékúthálózat újul meg Heves megyében

6,2 kilométer mellékúthálózat újul meg Heves megyében

Megkezdődött az országos átlaghoz képest is rossz állapotú Heves megyei mellékúthálózat felújítása.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közműszolgáltatásokért felelős államtitkára elmondta, hogy a most meginduló munkálatok részeként négy településen hoznak rendbe hosszabb-rövidebb útszakaszokat 34 milliárd forint összértékben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási munkálatainak keretében felújítja a 24141 jelű Ecséd bekötőút 2,8 kilométeres, a 2402 jelű Selyp-Gyöngyöspata összekötő út 700 méteres, a 3104 jelű Gödöllő-Tura-Hatvan összekötő út 70 méteres és a 3229 jelű Tarnaörs-Jászdózsa összekötő út 2,61 kilométeres szakaszát bruttó 437,5 millió forintból.

Az ecsédi bekötőút jelenlegi felújítási szakasza a már 2013 őszén felújított M3 autópálya és Ecséd közötti külterületi út belterületen történő folytatása. Az útszakasz felújítása 2,8 kilométer hosszon mintegy 103,9 millió forintból valósul meg.

A Selyp-Gyöngyöspata összekötő út a már 2013 őszén felújított Petőfibánya és Rózsaszentmárton közötti út Rózsaszentmárton belterületen történő folytatása. Az útszakasz Rózsaszentmárton belterületén újul meg 700 méter hosszon 33,5 millió forint európai uniós támogatásból.

A Gödöllő-Tura-Hatvan összekötő út Hatvan belterületén újul meg 70 méter hosszon 4,5 millió forintból.

A három útszakasz felújítása során az útszakasz burkolat- és padkafelújítása valósul meg, valamint a burkolati jelek is felújításra kerülnek. A Tarnaörs-Jászdózsa összekötőút felújítási szakasza külterületen található. A felújítás során az útszakasz burkolata megújul a régi pályaszerkezet újrahasznosításával, hideg remix technológiával és két réteg új aszfalt beépítésével. A padkafelújítása megvalósul, valamint a burkolati jelek is felújításra kerülnek, illetve a vízelvezető földárok tisztítása, profilozása is megtörténik az építési szakaszon. A felújítás 2,61 kilométer hosszon 295,6 millió forintból valósul meg.

A rekonstrukció után az útszakaszok jobb utazáskényelmi feltételeket biztosítanak az utazóknak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig mindent megtesz azért, hogy a felújításra kerülő útszakaszok hosszú távon is jó állapotban maradhasson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár