Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2023. Július 11. 08:53, kedd | Helyi

73. alkalommal ünnepelt a vasutas közösség Dombóváron

73. alkalommal ünnepelt a vasutas közösség Dombóváron

Városunkon kívül Budapesten, Szolnokon és Nyíregyházán szerveztek családi rendezvényt, első alkalommal a Volán cégcsoporttal közösen.

Szabó Csaba a MÁV Zrt. pécsi Pályavasúti Területi Igazgatóság vezetője köszöntötte a vendégeket, külön felhívta a város támogató szerepére a figyelmet, hiszen Dombóvár Város Önkormányzata térítésmentesen bocsájtotta rendelkezésükre a létesítményt az idei évben is.

Dr. Mosóczi László a MÁV START Zrt. vezérigazgatója, mint a rendezvény védnöke nyitotta meg hivatalosan az eseményt. Kiemelte, más ez a Juliális, hiszen már együtt ünnepelnek mindazok, akik mozgásban tartják az országot. A vállalati csoportok integrációjával magasabb szintre léptek, és együtt többet tudnak nyújtani, mint korábban.

Pintér Szilárd polgármester megtisztelőnek nevezte, hogy a négy kiemelt helyszín egyike lehet Dombóvár 2023-ban. A település fejlődése a vasútnak köszönhető, a mai napig jelentős csomópont személy és áruforgalom szempontjából is. Beszélt a várost érintő neves évfordulókról, két hét múlva, július 22-én a Dombóvár-Bátaszék vasútvonal 150 éves fennállását fogják ünnepelni. Ezen a napon nosztalgia vonat indul Bátaszékre.

A családi programra területileg az egész Dunántúlról várták a vasutas családokat. A MÁV Zrt., a MÁV START Zrt., a Volánbusz Zrt., CER Hungary Zrt. számos vezetőségi tagja megtisztelte az eseményt jelenlétével. A kulturális és szórakoztató programok előtt adták át az elismeréseket.

Címkék: Vasutasnap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.