Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Június 28. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

A 115. madárfajt gyűrűzték meg a gyerekek

A 115. madárfajt gyűrűzték meg a gyerekek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportja - mely a nyári vakáció idején 40 éve táboroztat gyerekeket - idén június 23-án fogadta az első érkezőket a Tüskei-tó mellett lévő Madárvártáján.

Az első turnusban 9 és 13 éves diákok érkeztek az ország minden tájáról, akik itt tartózkodásuk alatt változatos programokon vehetnek részt. A tanulók reggelente széthúzzák azokat a hálókat, amikkel az arra repülő madarakat fogják be annak érdekében, hogy meggyűrűzzék azokat. Azt követően három csoportra oszlik a társaság. melynek tagjai különféle ornitológia ismeretekre tesznek szert. Délutánonként általában kirándulás szerepel a programban, a környék gazdag növény- és állatvilágával ismerkednek többek között a Béka-tónál, a Szigeterdőben és a Konda-patak völgyében az érdeklődők, akik esténként ismeretterjesztő előadások meghallgatásával zárják a napot.
– A mostani tábornak az az érdekessége, hogy sikerült a 115. madárfajt is meggyűrűznünk helyben – mondta Nagy Sándor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportjának titkára. - Ez egy vörös vércse, mely a vasútállomás környékén valószínűleg kiesett az egyik fészekből. A fiókát egy hete neveljük közösen a gyerekekkel és amint úgy látjuk, hogy kellőképpen megerősödött, akkor elengedjük.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.