Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 28. 07:30, szerda | Belföld
Forrás: mti

A 2021-es népszámlálásról kezd tárgyalni a Ház

A 2021-es népszámlálásról kezd tárgyalni a Ház

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a 2021-re tervezett országos népszavazás részleteiről.

A Ház aktuális kéthetes ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden kilenc indítvány általános vitája szerepel.

A képviselők elsőként a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtésének biztosításáról szóló kormányjavaslatot értékelhetik, ezt követi a három év múlva esedékes cenzus tárgyalása. A kabinet erről szóló kezdeményezése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2021 nyarán tarthatja a következő országos népszámlálást, amelyen ismét kötelező lehet a részvétel, azt internetes önkitöltéssel vagy interjús módszerrel kell végrehajtani, továbbá ki kell terjednie a lakások összeírására is.

Az ülésnap további részében terítékre kerülnek még a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatai a kormányzati igazgatást szabályozó és a Hungary Helps Programról, valamint a magyar-székely összetartozás napjáról szóló indítvány is, amelyet a DK-n kívül közösen jegyeznek a parlamenti frakciók.

Az Országgyűlés csütörtökön további indítványok vitáival folytatja ülését, amely december 3-án, hétfőn - a második héten megszokott módon - kérdésekkel és azonnali kérdésekkel zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.