Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 10. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A beruházás miatt időről időre módosul a közlekedés rendje

A beruházás miatt időről időre módosul a közlekedés rendje

A Bezerédj utcának a Pannónia utca és a Tóth Ede utca közötti szakaszán ingatlannal rendelkezőknek tartott lakossági fórumot a város polgármestere június 6-án az ivóvíz-hálózat cseréjéről.

Szabó Loránd elsőként arról számolt be, hogy a közszolgáltatást végző Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. jelzése alapján döntött úgy a képviselő-testület, hogy a település 2017-ben megkezdett ivóvízvezeték-rendszerének rekonstrukcióját ezen a részén folytatja.
A polgármester május 30-án írta alá azt a szerződést, amit a város önkormányzata kötött a munkálatok elvégzésére a tervdokumentáció elkészítéséről, valamint a komplett kivitelezésről a közbeszerzési eljárás nyertesével, a kozármislenyi székhelyű RP-SC Holding Kft-vel. A cég a következő hónapokban a régiek helyére új csöveket fektet a föld alá összesen 537,5 folyóméter hosszban, a gerinchálózat mellett a leágazások vezetékeit is kicserélik a szakemberek. Azt követően a Bezerédj utcának az ívóvíz-hálózat rekonstrukciójával érintett Pannónia utca és a Tóth Ede utca közötti szakaszán sor kerül az útfelület kopórétegének aszfaltozására és 570 négyzetméteren új térköves járda is készül.
A baranyai vállalkozás képviselői arról beszéltek, hogy két ütemben valósítják meg a nettó 51.186.126 forintba kerülő beruházást, előbb a társaságházak előtt, majd a családi házas szakaszon.
A fórum résztvevői közül többen is arról érdeklődtek, hogy mennyiben fog változni a közlekedés rendje a munkálatok miatt, mikor tudnak járműveikkel behajtani ingatlanaikhoz, illetve hol parkolhatnak majd, amikor ezt nem tehetik meg?
- Az ingatlannal rendelkezők többsége örömmel vette azt, hogy az ivóvíz-hálózatnak az utcai főnyomó-vezetéke és a telkekhez vezető leágazások egyaránt kicserélésre kerülnek - emelte ki Szabó Loránd a lakókkal történt egyeztetés összefoglalásaként. - Nyilván van aggály is, hiszen ez a rész most négy hónapon keresztül építési terület lesz. Mindenki tudja azt, hogy a hálózat-rekonstrukcióval kapcsolatos munkák kisebb-nagyobb közlekedési problémákkal fognak járni. Az előreláthatólag szeptember végéig tartó különböző munkafolyamatok forgalomtechnikai korlátozásokat vonnak maguk után. A fórumot azért tartottam, hogy az ingatlanok tulajdonosai ismerkedjenek meg a kivitelező cég képviselőivel és tudják azt, hogy ki az a kontakt személy, akihez a gondjaikkal, kérdéseikkel, illetve kéréseikkel közvetlenül fordulhatnak. Türelmet és megértést kérek minden itt lakótól, illetve erre közlekedőtől!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.