Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2019. Szeptember 06. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

A „Compagnie d’Noir” csoport is bemutatózott a középkori fesztiválon

A „Compagnie d’Noir” csoport is bemutatózott a középkori fesztiválon

Augusztus 31-én Kaposváron negyedik alkalommal mutatták be különféle lovagrendek, hogy milyen volt az élet a középkorban.

A Vigasságok terén lebonyolított „Ostrea Peregrina” elnevezésű rendezvényen zsoldos katonákkal, könyvkészítőkkel, varrónőkkel, iparosokkal és solymászokkal is találkozhattak az érdeklődők.

A lovagrendek felvonulásával kezdődött a program. A különböző településekről érkezett hagyományőrzők dobszó és hangos puskalövés kíséretében vonultak fel a Fő utcán. Idén hat lovagrend mutatta be a középkori életet.
Közöttük volt a dombóvári „Compagnie d’Noir” csoport is, melynek tagjai a Burgund birodalom elitegységét jelenítették meg. Fekete Benjámin, a társaság vezetője elmondta, hogy bemutatóikon egy utazási történetet dolgoznak fel, ahol különféle próbatételeket kell teljesíteniük. Az előadáson megelevenedik egy katonai tábor és egy madár is, amely a nemességet képviseli, de az élelemszerzésben is fontos szerepe van.
Különféle versenyek is színesítették a Szentjakabi Apátságtól az annak felújítása miatt a somogyi megyeszékhely központjába áttelepített eseményt. A hosszúkard vívóverseny és páncélos küzdelem mellett a gyerekeket lovagi hétpróbával várták a szervezők.

Címkék: hagyományőrző

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 13:28, kedd | Helyi

Szervezett veszettség elleni eboltás lesz Dombóváron

Dombóváron az ebek 2020. évi veszettség elleni kötelező védőoltása az alábbi helyeken és időpontokban történik:

2020. Június 01. 21:01, hétfő | Helyi

Költségcsökkentő intézkedések Dombóváron

Számos intézkedést hozott Dombóvár polgármestere annak érdekében, hogy minél kisebb veszteséggel járjon a koronavírus-járvány a város számára és helyreállítsa a város költségvetését.

2020. Június 01. 10:33, hétfő | Helyi

Fel akarta magát gyújtani egy döbröközi férfi

Egy döbröközi férfi azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, az egyenruhások megakadályozták a tragédiát.

2020. Június 01. 09:00, hétfő | Helyi

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

A székesegyház korábbi években végzett külső felújítása, majd a Dóm tér megújítása, teljes burkolatcseréje után a templombelső renoválása zajlik jelenleg, a munka az év végéig tart.