Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2019. Szeptember 06. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

A „Compagnie d’Noir” csoport is bemutatózott a középkori fesztiválon

A „Compagnie d’Noir” csoport is bemutatózott a középkori fesztiválon

Augusztus 31-én Kaposváron negyedik alkalommal mutatták be különféle lovagrendek, hogy milyen volt az élet a középkorban.

A Vigasságok terén lebonyolított „Ostrea Peregrina” elnevezésű rendezvényen zsoldos katonákkal, könyvkészítőkkel, varrónőkkel, iparosokkal és solymászokkal is találkozhattak az érdeklődők.

A lovagrendek felvonulásával kezdődött a program. A különböző településekről érkezett hagyományőrzők dobszó és hangos puskalövés kíséretében vonultak fel a Fő utcán. Idén hat lovagrend mutatta be a középkori életet.
Közöttük volt a dombóvári „Compagnie d’Noir” csoport is, melynek tagjai a Burgund birodalom elitegységét jelenítették meg. Fekete Benjámin, a társaság vezetője elmondta, hogy bemutatóikon egy utazási történetet dolgoznak fel, ahol különféle próbatételeket kell teljesíteniük. Az előadáson megelevenedik egy katonai tábor és egy madár is, amely a nemességet képviseli, de az élelemszerzésben is fontos szerepe van.
Különféle versenyek is színesítették a Szentjakabi Apátságtól az annak felújítása miatt a somogyi megyeszékhely központjába áttelepített eseményt. A hosszúkard vívóverseny és páncélos küzdelem mellett a gyerekeket lovagi hétpróbával várták a szervezők.

Címkék: hagyományőrző

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 14:00, hétfő | Helyi

Jótékonysági bált szervez a Karitász helyi önkéntes csoportja

A bál bevételét dombóvári rászoruló családok, egyedül élő kisnyugdíjasok, hajléktalanok megsegítésére szeretnék fordítani.

2019. November 11. 11:20, hétfő | Helyi

1956. október 23-ára emlékeztek a Belvárosi Általános Iskolában

Október 22-én a Belvárosi Általános Iskola tanulói 63 évet utaztak vissza a múltba, Pest utcáira, a Corvin közbe, a forradalom eseményei és szereplői közé.

2019. November 10. 20:35, vasárnap | Helyi

Legyen Ön is olyan, mint Józsi bácsi!

A kapospulai férfi nem hagyta, hogy átverés áldozatává váljon, inkább értesítette a rendőrséget.

2019. November 08. 08:19, péntek | Helyi

Kutyákat mentettek a dombóvári tűzoltók

Szennyvízgödörbe és kútba esett kutyákat mentettek ki szerdán reggel a dombóvári hivatásos tűzoltók.