Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 04. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

A csúcson túl – 507 lóerős C63 AMG érkezik

A csúcson túl – 507 lóerős C63 AMG érkezik

Noha a C63 AMG már korábban is bizonyított, a gyártó különkiadással kavarja fel az állóvizet, sőt ha úgy tetszik, malomkövet hajít bele. Az 507-es kiadás neve is jelzi, 507 lóerővel, azaz elsöprő brutalitással van dolgunk, mindez prémium kosztümbe öltöztetve.

Mondanunk sem kell, az alapot a mesés mohikán, a csillagosok 6,2 literes szívó V8-asa adja, amely 50 lóerős erősödés után immáron 507 paripával bír, a csúcsnyomaték pediglen mozdonyos 610 Nm. A többlet olyan finomságoknak köszönhető, mint az SLS AMG-ből kölcsönvett kovácsolt dugattyúgarnitúra, az új hajtórudak és a könnyebb forgattyús tengely.

A módosításoknak hála a sportkupé és a szedán 4,2, a kombi 4,3 szekundum alatt képes álló helyzetből 100 km/h-s tempóra katapultálni, miközben a csúcssebességet az elektronika 280 km/h-ban korlátozza. Azonban az újítások sora nem áll meg a puszta erőfitogtatásban, a kompozit tárcsákkal megerősített fékrendszer elemei hűtött 360x36 mm-esek, amelyekbe elöl hat-, hátul négydugattyús vörös nyergek harapnak bele.

A két hűtőnyílással rendelkező, alumínium motorháztető szintúgy szót érdemel, ahogy a 19 hüvelykes felnik is. Rajtuk elöl 235/35-ös, hátul 255/30-as abroncsok feszülnek. A szedán és a kupé a csomagtartóhoz légterelőt is kap, a nappali menetfények körül pedig magasfényű fekete betét teszi még morcosabbá az összképet, ahogy a sötétített fényszóró hatása ugyancsak ilyen. A szalonokba hamarosan begördülhetnek az első példányok, de mellettük párhuzamosan természetesen a gyengébb AMG változatok is kaphatóak lesznek.

Címkék: amg, autó, benz, mercedes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország