Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Május 26. 08:35, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: facebook

A délutáni vihar sok munkát adott a dombóvári és a tamási tűzoltóknak

A délutáni vihar sok munkát adott a dombóvári és a tamási tűzoltóknak

Dombóváron a Tüske tó vize átlépte a tó töltését és elöntötte a környező horgásztanyákat.

Az első jelzés egy Kapospula és Alsóhetény között az útra leszakadt faág miatt érkezett, amit a dombóvári hivatásos tűzoltók távolítottak el és szüntették meg a fogalmi akadályt.

A tamási önkormányzati tűzoltók Tamásiban a Kishenye utcában egy családi házon az átfolyt víz miatt a szobákban és a pincében lerakódott iszap eltávolításában segítettek. A polgármester intézkedésére a munkálatokban 12 önkéntes is részt vett.

Lápafőn szintén a dombóvári hivatásos tűzoltóknak akadt dolguk, itt egy családi házban felgyülemlett vizet távolították el kézi erővel, mivela szivattyút nem lehetett telepíteni.

Alsóhetényben a Dózsa György utca egyik családi házában vízátfolyás miatt iszap rakódott le, melynek eltávolításában a dombóvári tűzoltók segítettek. A lakók saját döntésükre ideiglenesen elhagyták otthonukat, elhelyezésükről a polgármester gondoskodott.

Szakcson a Rákóczi utcában egy családi ház két szobájába tört be a víz, amit a lakók kitakarítottak. A bútorok kimentésében a dombóvári tűzoltók voltak segítségükre.

Dombóváron a Tüske tó vize átlépte a tó töltését és elöntötte a környező horgásztanyákat. Szerencsére egyikben sem tartózkodott senki, egy elsüllyedt munkagép kimentésében azonban a dombóvári tűzoltók működtek közre.

FEltehetőleg a vihar miatt a Tamási-Hőgyész 20 kilovoltos villamos vezeték szakaszán üzemzavar történt. Egy vezeték rögzítőkötése eltört, melynek következtében zárlat keletkezett. Az üzemzavar 4 település (Szakály, Regöly, Szárazd, Keszőhidegkút) 990 fogyasztóját érintette két órán keresztül.

Címkék: vihar

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!