Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2017. December 18. 08:09, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A „SÜNI, vagyis Szelektív Üzenetek Nektek Iskolánkból” nevet viselő projekthét fő üzenete a környezettudatos magatartás fontosságának tudatosítása volt.

Az „ökológiai lábnyom” csökkentésének egyéni felelősségére, a hulladékcsökkentés problémájára és a megoldási lehetőségekre különböző tanórai feladatokkal, valamint versenyekkel hívták fel a szervezők a gimnazisták figyelmét.

Az „Adj új életet tárgyaidnak!” egyéni vetélkedés során hulladék-anyagokból készítettek ötletes használati tárgyakat a diákok. A kreatív munkákból kiállítást rendezett a program ötletgazdája, Kisvárdainé Fábián Erika tanárnő.

A „Zöld osztály” címet az a közösség nyerhette el, mely fokozottan ügyelt a osztályterme tisztaságára, valamint a hulladékcsökkentési hét tematikájával kapcsolatos dekorációt is készített. A szervezők nagy örömére a zárórendezvényen kilenc osztálynak nyújthatták át az elismerésre szolgáló táblát.

Az osztályok olyan szelektív hulladékgyűjtő edényeket is készítettek különféle hulladékokból, melyek műanyag és papír gyűjtésére alkalmasak. A praktikus és ötletdús kivitelű tárolók a középiskola folyosóin tölthetik be funkciójukat.

A projekthét záró rendezvényének nyitányaként Pápai László zenepedagógus és a gimnáziumba járó Pápai Fruzsina - az alkalomhoz illően - kukákon dobolva adta elő közös produkcióját. A különböző megmérettetések eredményhirdetését követően közös énekléssel zárult a program, a fiatalok a Queen Zenekar világhírű „We will rock you” című Dr. Pappné Farkas Gabriella tanárnő vezényletével műanyag palackos dobkísérettel adták elő.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 16:19, csütörtök | Helyi

Adományoztak a dombóvári rendőrök

Az Állatok Világnapja közeledtével a dombóvári gyepmesteri telep lakóihoz látogattak el az egyenruhások középiskolás diákokkal közösen.

2023. Szeptember 27. 16:14, szerda | Helyi

Pump Track versenyt rendeztek Dombóváron

Dombóváron tartották a 2023-as Pannon Pump Track Kupasorozat V. futamát.

2023. Szeptember 26. 09:35, kedd | Helyi

Azt mondta, megbeszélésre siet

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es főúton készített felvételt a traffipax.

2023. Szeptember 25. 13:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyaként Z. Soós István néhai kaposvári festőművész Fekete Istvánról készített gipsz szobrát választottuk.