Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 16. 08:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezett egész napos programot a diákoknak

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezett egész napos programot a diákoknak

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezett egész napos programot a diákoknak prevenciós céllal, a Kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódva.

Az eseményt Kerényi Zsolt alpolgármester nyitotta meg, majd bemutatkoztak a szervezetek, akik különböző programokban vállaltak szerepet; kis csoportos foglalkozások, beszélgetések, előadások várták az érdeklődőket.

Elindult ez év tavaszán a kortárs képzés Gábor Zoltán c. r. őrnagy és Tóth Szilvia r. főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság két munkatársának közreműködésével, szakmai vezetésével, akik a KEF helyi szervezetében is aktív szerepet vállaltak és a rendezvény mozgatói voltak. Ördög Péter, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulója a nagyközönség előtt mondta el, hogy miért vállalt feladatot a kortárs képzésben, majd az INDIT Közalapítvány és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió képviselő mutatkoztak be. Workshopok keretében egész nap várták a diákokat a megbocsátás, stresszoldás, időbeosztás témakörökben.

Dr. Szemelyácz János intézetvezető főorvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, addiktológus, az INDIT Közalapítvány szakmai vezetője vette át a szót és közel egy órában döbbenetes statisztikai adatok mentén beszélt a függőségről, a döntésről és a hibázás lehetőségéről. Kiemelte, óriási szerepe van a családoknak a prevenció kapcsán, hiszen a fiatalok szüleik otthoni példáját követik legtöbb esetben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság interaktív prezentáció keretében tartott drogprevenciós előadást Czéder Andrea r. alezredes vezetésével, a program keretében Molnár Áron színész, aktivista, valamint Lingvai Péter és Szarvas Erika r. őrmesterek osztották meg gondolataikat a 2020-ban átélt támadásról, melyet egy a kábítószer hatása alatt lévő személy követett el ellenük. A közönségtalálkozó keretében a diákok nagy érdeklődést mutattak és körülvették a vendégeket kérdéseikkel.

A szervezők több állomást alakítottak ki a művelődési ház előtt, ahol a Magyar Vöröskereszt, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság strandjain informálódhattak a három középiskola diákjai.

Bűnmegelőzés témában a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács képviseletében érkezett busz a rendezvényre, amely a SZER-TELENÜL pályázat eredményhirdetésével zárult.

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.