Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2020. Július 03. 08:41, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

A Dombóvári kistérség is bemutatkozott a Tolna megyei Értékek Napján

A Dombóvári kistérség is bemutatkozott a Tolna megyei Értékek Napján

Városunk felsorakozó értékei felölelik a múlt hagyományait, a jelen törekvéseit és a jövőben rejlő lehetőségeket egyaránt.

Első alkalommal vettünk részt a Vár a megye elnevezésű Tolna megyei értékek napján, Medinán. Városunk felsorakozó értékei felölelik a múlt hagyományait, a jelen törekvéseit és a jövőben rejlő lehetőségeket egyaránt. Számos emlék, alkotás, a városért tenni akarók munkája, valamint a Dombóváron megtermelt, előállított termékek mind ebbe a fogalomkörbe tartoznak. Ezért a széles paletta egy kis szeletét vittük el a megyei önkormányzat rendezvényére.

Büszkén helyeztük el standunkon Ulrich József frissen szedett szarvasgombáját, Molnár István vállalkozásainak kiváló termékeit; a sokszínű orhideákat és a Zazu kézfertőtlenítő családot, Schmieder Csaba Dombóvár elnevezésű pálinkáját, Kiss László különböző ízesítésű sörkülönlegességeit. Elismerően szóltak Papp Róbertné túrós, gesztenyés-meggyes, nutellás, birsalma lekváros ízesítésű mézespuszedlijéről és az ötven éves jubileumi címkével ellátott Karászi féle ásványvíz valamint sör is többek tetszését elnyerte. A termékek mellett megjelent a város múltja is a Helytörténeti- és Vasúttörténeti gyűjteményből hozott eszközök, molinók, könyvek segítségével.

A Dombóvári kistérség ötven fővel vett részt a rendezvényen. Négy standon mutatták meg a települések sokszínűségüket. A kurdi csiga, az attalai homoktövisből készült termékek, a kapospulai kürtőskalács, a kaposszekcsői gluténmentes termékek, az alsóhetényi szörpök, a gyulaji kézműves termékek és a kocsolai levendula is felsorakozott a bemutatott helyi készítésű termékek között.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 15:57, kedd | Helyi

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Zóka Istvánné Marika nénit

Zóka Istvánné Marika nénit 90. születésnapja alkalmából Pintér Szilárd polgármester és Gyarmatiné Kiss Éva, a körzet képviselője köszöntötték.

2020. Augusztus 11. 08:50, kedd | Helyi

Ezerkétszáz szalmabála égett Szárász és Egyházaskozár között

Ezerkétszáz lángoló kockabálához riasztották vasárnap délután Tolna-és Baranya megye tűzoltóit a Baranya megyei Szárász és Egyházaskozár között található 65193-as út, ötödik kilométeréhez.

2020. Augusztus 10. 15:48, hétfő | Helyi

Fekete István múzeumok és emlékhelyek Magyarországon

Az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság gondozásában ismét megjelent az író emlékhelyeiről szóló bővített és javított kiadvány.

2020. Augusztus 10. 13:58, hétfő | Helyi

Bocz János fafaragó - Dombóvár

Bocz János tősgyökeres dombóvári lakos, fafaragásai viszont országszerte fellelhetők.