Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2019. Július 22. 10:27, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A dombóvári Szent Lukács Kórház ápolója is a Semmelweis-díjasok között

A dombóvári Szent Lukács Kórház ápolója is a Semmelweis-díjasok között

Június 28-án Szekszárdon rendezett Semmelweis-napi ünnepséget a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna megyei Szervezete, mely a legkiválóbban dolgozó ápolónők közül egy dombóvárit tartott elismerésre méltónak.

A megjelenteket dr. Balogh Zoltán, a MESZK országos elnöke és Munk János Tamásné, a szervezet Tolna megyei elnöke köszöntötte, majd a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium TLG Acoustic Zenekara adott műsort.

Az követően átadták az idei Semmelweis-díjakat, melyek közül az egyiket Schneider Mónika, a dombóvári Szent Lukács Kórház ápolója kapta. Ő már a gyermekkorában is arról álmodozott, hogy felnőttként beteg emberek gyógyulásához kíván hozzájárulni. Ennek megfelelően választott szakmát, 1991-ben végzett a helyi Apáczai Csere János Egészségügyi Szakközépiskolában, majd a térség fekvőbeteg-ellátását végző dombóvári kórház belgyógyászati osztályán lett ápolónő. A munka mellett folyamatosan fejlesztette szakmai tudását, előbb 1993-ban felnőtt szakápolói képesítést szerzett, majd 2004-ben OKJ 54-es ápolóként végzett. 2015-től másfél éven keresztül részlegvezetői feladatokat látott el. 2016 óta a Szent Lukács Kórház belgyógyászati mátrix osztályán dolgozik.

Méltatásában kiemelték, hogy szakmáját magas színvonalon ismeri és műveli. Kiemelkedő empátia és szociális érzékenység jellemzi. Igazi „csapatjátékos”, kollégái tisztelik, és elismerik. Betegeitől nap, mint nap pozitív visszajelzéseket kap. Munkája, tudása, szakmai alázata példamutató a jövő ápolói számára.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 15:43, csütörtök | Helyi

Pályakarbantartás miatt változik néhány vonat menetrendje

Dombóvár - Szentlőrinc állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek!

2020. Szeptember 23. 13:22, szerda | Helyi

A térzene program következő előadása Dombóváron a 5 Spirit fúvósötös koncertje lesz.

„Öt lélek találkozása a véletlennek köszönhető, mint ahogy az öt különböző fúvós hangszer is megtalálja egymást, ha van egy közös dallam”.

2020. Szeptember 22. 13:34, kedd | Helyi

Autót lopott, lebukott, a rendőrök a kocsit is lefoglalták

A Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatnak büntetőeljárást egy 42 éves helyi férfival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Szeptember 21. 13:00, hétfő | Helyi

Unokázós csalók bukkantak fel Dombóváron

Idős személyeket próbáltak tévedésbe ejteni.