Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2019. Július 22. 10:27, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A dombóvári Szent Lukács Kórház ápolója is a Semmelweis-díjasok között

A dombóvári Szent Lukács Kórház ápolója is a Semmelweis-díjasok között

Június 28-án Szekszárdon rendezett Semmelweis-napi ünnepséget a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna megyei Szervezete, mely a legkiválóbban dolgozó ápolónők közül egy dombóvárit tartott elismerésre méltónak.

A megjelenteket dr. Balogh Zoltán, a MESZK országos elnöke és Munk János Tamásné, a szervezet Tolna megyei elnöke köszöntötte, majd a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium TLG Acoustic Zenekara adott műsort.

Az követően átadták az idei Semmelweis-díjakat, melyek közül az egyiket Schneider Mónika, a dombóvári Szent Lukács Kórház ápolója kapta. Ő már a gyermekkorában is arról álmodozott, hogy felnőttként beteg emberek gyógyulásához kíván hozzájárulni. Ennek megfelelően választott szakmát, 1991-ben végzett a helyi Apáczai Csere János Egészségügyi Szakközépiskolában, majd a térség fekvőbeteg-ellátását végző dombóvári kórház belgyógyászati osztályán lett ápolónő. A munka mellett folyamatosan fejlesztette szakmai tudását, előbb 1993-ban felnőtt szakápolói képesítést szerzett, majd 2004-ben OKJ 54-es ápolóként végzett. 2015-től másfél éven keresztül részlegvezetői feladatokat látott el. 2016 óta a Szent Lukács Kórház belgyógyászati mátrix osztályán dolgozik.

Méltatásában kiemelték, hogy szakmáját magas színvonalon ismeri és műveli. Kiemelkedő empátia és szociális érzékenység jellemzi. Igazi „csapatjátékos”, kollégái tisztelik, és elismerik. Betegeitől nap, mint nap pozitív visszajelzéseket kap. Munkája, tudása, szakmai alázata példamutató a jövő ápolói számára.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 08:37, hétfő | Helyi

Földi életünk és az isteni gondviselés

Bodó Imre tartott előadást a Katolikus Közösségi Házban 2020. január 22-én.

2020. Január 24. 07:00, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.