Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 03. 11:23, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: http://www.visualphotos.com

A DRV Zrt.-hez csatlakozik Dombóvár

A DRV Zrt.-hez csatlakozik Dombóvár

A Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt.-hez csatlakozik a dombóvári önkormányzat, a közszolgáltatásról pénteken írt alá megállapodást a város polgármestere és a társaság vezérigazgatója.

A megállapodás értelmében a DRV Zrt. húsz évig végzi az ivóvíz- és csatornaszolgáltatást a húszezres városban, a cég 134 millió forintot fizet az üzemeltetési jogért az önkormányzatnak - mondta a megállapodás aláírása előtt tartott sajtótájékoztatón Szabó Loránd (független) polgármester.

Ismertetése szerint a szolgáltatást várhatóan 2013. májusban veszi át a siófoki székhelyű, többségi állami tulajdonú DRV Zrt. a Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft.-től.

Elmondta, a Magyar Energiahivatal állásfoglalása alapján később döntenek arról, hogy mire használhatják fel az egyszeri bevételt.

A város vezetője hozzátette: az is később dől el, mekkora víziközművagyon kerül vissza az önkormányzat tulajdonába, amelyet bérbe adnak az új szolgáltatónak. A bérleti díjból amortizációs alapot hoznak létre a szükséges beruházásokra.
Szabó Loránd megjegyezte: az eddigi szolgáltató dombóvári vízműtársaság a megmaradó vagyonának értékesítése után a remények szerint osztalékot fizet majd a tulajdonos önkormányzatoknak.

Winkler Tamás, a zrt. vezérigazgatója elmondta: az idén 51 önkormányzattal kötöttek megállapodást, a cég jelenleg hat megyében több mint 350 településen 630 ezer állandó lakos számára végez közvetlenül ivóvíz- és csatornaszolgáltatást. A Dombóvárral kötött megállapodás után a társaság Tolna megyében is meghatározó szolgáltatóvá válik - mondta a vezérigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.