Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 02. 09:11, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A Fatal Error nyerte A Dal 2020 első válogatóját

A Fatal Error nyerte A Dal 2020 első válogatóját

A Fatal Error Néma című dalával nyerte A Dal 2020 első válogatóját szombaton.

A Duna és a Duna World csatornán sugárzott műsorban második helyen jutott tovább Horus x Marcus ft. Fekete Bori előadásában a Tiszavirág című dal, harmadikként Pál Dénes és a Készen állsz, negyedikként Nagy Bogi és a Maradok, ötödikként a HolyChicks a Pillangóhatással, végül a hatodik, még szintén továbbjutó helyen Varga Szabolcs végzett Pillanat című dalával.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezte és pontozta.

A dalválasztó showban idén még nagyobb szerepet kapnak az ötödik zsűritag szerepét betöltő nézők, akik a műsor folyamán kétszer is szavazhattak sms-ben. Az első, tíz perces szavazás után a legkevesebb voksot a Talk2Night kapta, így ők automatikusan kiestek a versenyből. Utána a zsűri döntésével búcsúzott a további versengéstől a Zaporozsec. Szintén az első válogató résztvevője volt Ya Ou és a Muriel is, de ők sem jutottak tovább, pedig a Muriel a négy zsűritagtól (Nagy Bogival holtversenyben) a második legtöbb pontot kapta produkciójára, 34-et.

A bent maradt nyolc dalra további öt percig szavazhattak sms-ben a nézők. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, így alakult ki a hat továbbjutó dal sorrendje.

Az első válogató extra produkcióját, a Beatrice Azok a boldog szép napok című slágerét a zsűritagok mutatták be.

A Dal 2020 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét. Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján - www.mediaklikk.hu/adal -, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.