Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 07. 13:47, kedd | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

A Fáy utcában lesz a kupadöntő

A Fáy utcában lesz a kupadöntő

A jövő hétvégén a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában rendezik a röplabda Magyar Kupa négyes döntőit:

a férfiaknál a Kaposvár sorozatban hetedik sikerére készül, a nőknél pedig a BSE egymást követő harmadik végső győzelmét gyűjtheti be.

Földvári Péter, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) főtitkára az eseményt felvezető, keddi sajtótájékoztatón elmondta, azért esett a választás a fővárosi helyszínre, mert a szervezet által kiírt pályázatra nem volt jelentkező, így a finálét az MRSZ rendezi meg. Hozzátette: a Fáy utcai csarnok semleges helyszínnek tekinthető, egyik csapatnak sem szolgál otthonául, mivel a Vasas női együttese a Folyondár utcában vívja hazai meccseit.

A férfiaknál a Kaposvár a Csepellel, a Kecskemét pedig a Dunaferr gárdájával találkozik a legjobb négy között, míg a nőknél BSE–Nyíregyháza és Vasas–Gödöllő párharcokra kerül sor. „Úgy gondolom, hogy a Kaposvár együttese minden tekintetben kilóg ebből a mezőnyből, ráadásul Geiger András személyében olyan meghatározó játékosuk van, mint senki másnak a mai magyar mezőnyben – nyilatkozta Tamás Zoltán, a Csepel vezetőedzője. – Amennyiben szerencsések vagyunk, akkor nyerünk majd mérkőzést a négyes döntőben, de ellenkező esetben is biztos vagyok benne, hogy örömet okozunk majd a szurkolóinknak.”

„Edzői pályafutásom legnagyobb erőpróbájára készülök, mivel nekünk lesz a legfiatalabb csapatunk a döntőben – mondta Fésűs Irén, a BSE vezetőedzője. – Az együttes gerince még gimnazista, nagyon várják már a viadalt. Több felnőtt és utánpótlás válogatott játékosunknak ez egy hatalmas kihívás, szeretnék bebizonyítani, hogy posztjukon ők a legjobbak. Remélem, hogy fiatal csapatom komoly eredményt ér el.”

Ludvig Zsolt, a Gödöllő vezetőedzője korábban a Nyíregyházával ért el szép sikereket, csapatával most a Vasas ellen készül: „Nagyon nehéz dolgunk lesz, erre a találkozóra készülünk a következő két hétben. A Vasas nemzetközi tapasztalata biztosan sokat fog érni, ráadásul bizonyítani szeretnék majd, hogy nem véletlenül vannak ott a Közép-európai Ligában.”

A sajtótájékoztatón a rossz időjárási körülmények miatt a vidéki együttesek képviselői nem tudtak részt venni. A Magyar Kupa négyes döntőjében az elődöntőkre 1000 forint a napijegy, míg a helyosztókra 1500 forintért lehet belépőt venni, s 3000 forintért bérlet is vásárolható.

A Magyar Kupa négyes döntőjének programja:

február 17., péntek, elődöntő:
nők:
Budapest SE-FKF Zrt.–NRK-Nyíregyháza 17 ó
férfiak:
Fino-Kaposvár–Csepel 19 ó
február 18., szombat, elődöntő:
nők:
Vasas-Óbuda-Hofeka–TEVA-Gödöllői RC 17 ó
férfiak:
Kalo-Méh-Kecskeméti SE–Dunaferr SE 19 ó
február 19., vasárnap:
női bronzmérkőzés 10 ó
női döntő 13 ó
férfi bronzmérkőzés 16 ó
férfi döntő 19 ó

Címkék: magyar kupa, röplabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.