Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 11. 23:58, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A Flextronics nyolcszáz munkahelyet hoz létre Pécsen

A Flextronics nyolcszáz munkahelyet hoz létre Pécsen

A Flextronics az év végéig 100-ra, a következő egy évben 800-ra növelné munkavállalóinak számát Pécsen - közölte a cég az MTI-vel pénteken. Fotó: mecsekair.lapunk.hu

A Flextronics közleményében kitért rá, hogy megkezdte tevékenységét a baranyai megyeszékhelyen, pécsi üzeme teljes felújításon esett át, a már felvett dolgozók egy átfogó képzésen vettek részt a vállalat budapesti egységében.

"Szorosan együttműködünk a helyi munkaügyi központtal annak érdekében, hogy év végére már 100 munkavállalónk legyen Pécsett. Tovább vizsgáljuk a bővülés lehetőségét a városban, hiszen azon törekvésünk mellett, hogy a Huawei-jel kötött megállapodásunknak kifogástalanul megfeleljünk, további ügyfelek megnyerésén is dolgozunk" - idézte a közlemény Czakó Tibort, a Flextronics Global Services Magyarország főigazgatóját.

A cégvezető hozzátette: terveik szerint a Flextronics pécsi munkavállalóinak száma 800-ra növekszik a következő 12 hónapban.

A cég közleményében kitért rá, hogy a Flextronics 2012 januárjára tervezi pécsi üzemének ünnepélyes felavatását.

A Flextronics októberben jelentette be, hogy épületek bérlésével új gyárat indít Pécsett, ahol decembertől a Huawei megrendelésére távközlési berendezések, pontosabban optikai, átviteli egységek, vezeték nélküli kommunikációt kiszolgáló termékek összeszerelésével foglalkoznak majd.

A döntést azzal indokolták, hogy a baranyai megyeszékhely munkaerőpiacán jól képzett szakemberek állnak rendelkezésre. A vállalat akkor 500 munkahely létrehozásával számolt 2012 közepére.

A Flextronics Magyarországon Zalaegerszegen, Sárváron, Tabon és Budapesten több mint 12 ezer embert foglalkoztat. Az elmúlt években 30 százalékkal növelte bevételét és létszámát Budapesten, ahol 1700 dolgozója van.

Címkék: Flextronics, pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -