Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2015. November 18. 07:43, szerda | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

A francia légierő ismét az Iszlám Állam rakkai székhelyét bombázza

A francia légierő ismét az Iszlám Állam rakkai székhelyét bombázza

A francia légierő ismét légi csapásokat hajt végre, az elmúlt napokban harmadik alkalommal, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet rakkai székhelye ellen, Szíria északi részén

- közölte kedd este Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter. "Ebben a pillanatban tíz francia vadászbombázó Rakkát támadja" - mondta a tárcavezető a TF1 francia kereskedelmi televízió híradójában négy nappal a 129 áldozattal járó párizsi merényletek után, amelyeket az Iszlám Állam vállalt magára.

Francois Hollande francia államfő még azelőtt, hogy a terrorszervezet kiadta volna az erről szóló közleményét, a merényletsorozatot "egy dzsihadista hadsereg, az Iszlám Állam által elkövetett háborús tettnek" nevezte, amely ellen Franciaország "kíméletlenül fel fog lépni bel- és külföldön". Később azt is bejelentette, hogy Franciaország fokozni fogja a szíriai légi csapásokat.

"Franciaországnak van egy megjelölt ellensége, ez az Iszlám Állam, határozottan fel kell ellene lépni, minden eszközzel, bel- és külföldön, egészen addig, amíg megsemmisül" - hangsúlyozta a francia védelmi miniszter.

Francois Hollande a parlament két háza, a nemzetgyűlés és a szenátus együttes ülése előtti hétfői felszólalásában jelezte, hogy a Charles de Gaulle repülőgéphordozó-anyahajó csütörtökön elindul a Földközi-tenger keleti térsége felé, s ezzel Franciaország megtriplázza az erejét a térségben. Jelenleg 12 bombázót állomásoztat a francia légierő az Egyesült Arab Emirátusokban és Jordániában, amelyekkel az Iszlám Állam szíriai és iraki állásait támadják.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 06:00, szerda | Külföld

Putyin: Oroszország csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására

Oroszország két-három napja csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására - mondta el Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Rosszija 24 hírtelevízió adásában.

2023. Május 30. 13:36, kedd | Külföld

Moszkvai polgármester: dróntámadás érte a várost