Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 26. 18:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A fűtési szezon hatása a levegőminőség alakulásában is jelentkezik

A fűtési szezon hatása a levegőminőség alakulásában is jelentkezik

Visszatérő jelenség, hogy a fűtési szezonban általában romlik a levegőminőség - mondta Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársa hétfő reggel az M1 csatornán.

Az elmúlt napokban tíz, mérőállomással megfigyelt településen voltak az átlagosnál rosszabbak az értékek Magyarországban - hangzott el a műsorban.

Hangsúlyozta: a levegő minőségének alakulásában a földrajzi elhelyezkedésnek és az időjárásnak is nagyon fontos szerepe van.

Mint mondta, fontos felhívni a figyelmet arra, hogy azokban a térségekben, ahol rosszabb a levegőminőség, általában magasabb a krónikus légúti megbetegedésekben szenvedők aránya, így a megfertőzöttek aránya is nagyobb lehet.

Kitért arra is, hogy a hírekkel ellentétben nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a levegőminőség idei fűtési szezonban tapasztalt romlása növelheti a koronavírus okozta megbetegedések számát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára