Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 28. 11:36, péntek | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

A gimnázium legújabb nagyszerű eredményei

A gimnázium legújabb nagyszerű eredményei

Versenyeredmények az Illyés Gyula Gimnáziumból.

Tolnán került megrendezésre az Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny megyei döntője. A versenyen Somlyai Flóra, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 9.a osztályos tanulója 3. helyezést ért el. A diákot Kisvárdai Antal tanár úr készítette fel.

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium által szervezett XIII. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen – amelynek célja, hogy az informatikát szerető és programozni tudó diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására az általuk elkészített pályamunkákkal – Regál Richárd, az Illyés Gyula Gimnázium 10.b osztályos tanulója a középiskolások játékprogram kategóriájában (melyben a nevezési korhatár 20 év volt) 7. helyezést ért el. A versenyen a magyar középiskolások és egyetemisták mellett erdélyi és vajdasági iskolák tanulói is indultak.

Április 4-én rendezték meg Budapesten az Országos Kötélugró Diákolimpiát, melyen ügyesen szerepeltek a dombóvári gimnazista diákok. Fónai Friderika 12.n osztályos tanuló gyorsasági versenyszámban első, a szabadon választott gyakorlatban szintén első helyezett lett. Az összesített eredmények alapján Friderika ismét országos bajnok lett. Felkészítője Besenyei Tímea volt. A 9.a osztályba járó Poth Petra 30 másodperces gyorsasági kategóriában 2., 3 perces gyorsasági kategóriában 5., szabadon választott gyakorlatban 8. és összetettben 6. helyezést ért el. Felkészítői Bauer Attiláné ás Bauer Ákos voltak.

Április 6-án rendezték meg a keszthelyi Festetics-kastélyban a Ránki György Regionális Történelemverseny döntőjét. A megmérettetésen az Illyés Gyula Gimnázium 10. b osztályos tanulója, Göblyös Csenge 6. helyezett lett. A tanulót Hajós Károly tanár úr készítette fel.

Dombóvár Város Könyvtára meseíró pályázatot hirdetett a Meseírás Napja alkalmából, melynek eredményhirdetésére április 7-én került sor. A pályázatra egy-egy mesével két kategóriában nevezhettek a gyerekek. Juhász Szabina, az Illyés Gyula Gimnázium 6.n osztályos tanulója Az álmodó című meséjével a második kategória első helyezését érte el. Az 5.n osztályba járó Deverdics Lorina Oreo-szimat címet viselő meséjével 2. helyezett lett. A gimnáziumból még tíz 5. és 6. osztályos diák írt mesét, őket emléklappal és kis ajándékkal jutalmazta a könyvtár. A diákok munkáját Csernák-Szuhánszki Debóra tanárnő segítette.

A magyar költészet napján, április 11-én rendezték meg Tamásiban a József Attila szavalóversenyt, melyen a gimnázium 9.a osztályos tanulója, Tasi Sándor Márk 2. helyezést ért el. A diákot Bertáné Bozsér Bernadett tanárnő készítette fel.

Az április 11-én Gödöllőn megrendezésre kerülő Országos Mezei Futó Diákolimpián elképesztő bravúrt hajtott végre Tóth Lili Anna, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 12.c osztályos tanulója. Lili óriási fölénnyel nyert, ezzel hetedszerre lett diákolimpiai bajnok. A gimnazista diákok csapatban is szép eredményeket értek el. VI. korcsoportos lányok: 5. helyezés, a csapat tagjai: Tóth Lili Anna 12.c, Harmati Gréta 11.b, Fónai Friderika 12.n, Tonács Dóra 11.a, Turi Bianka 11.a.V. korcsoportos lányok: 19. helyezés, a csapat tagjai: Strijk Johanna 10.b, Simon Kati 10.b, Csizmadia Kitti 9.b, Kovács Klaudia. IV. korcsoportos fiúk: 6. helyezés, a csapat tagjai: Strijk Barnabás 7.n, Esküdt Mihály 7.n, Tar Dávid 7.n, Nagy Ákos 7.n, Ács Levente 7.n. A diákok testnevelői: Kovács Péter, Tancsa Norbert, Fehérvári Levente, Virovecz Richárd tanár urak, edzőjük Fazekas Gáspár tanár úr.

Eger adott otthont április 17-21. között a Nemzetközi Kötélugró Diákolimpiának, ahol a sportág legjobbjai mérték össze tudásukat. A Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumot Poth Petra, 9.a osztályos tanuló képviselte, aki a rangos mezőnyben 15. helyen végzett. A diákot Bauer Attiláné és Bauer Ákos edzők készítették fel.

Április 22-én került sor Budapesten a karate sportot művelő iskolások legrangosabb éves versenyére, a Karate Diákolimpiára. A rendkívül magas színvonalú és nagy létszámokat felvonultató megmérettetésen az Illyés Gyula Gimnáziumot két tanuló képviselte. Az 5.n osztályba járó Kovács Adriána formagyakorlatban 5., küzdelemben 9. helyezést ért el. Lengyel Dorka, 8.n osztályos diák formagyakorlatban 9., küzdelemben 5. helyezett lett. A tanulókat Szabó Csaba edző készítette fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.