Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2020. Július 05. 08:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A gunarasi strandon állított fel információs pontot a dombóvári rendőrség

A gunarasi strandon állított fel információs pontot a dombóvári rendőrség

A turisztikai szezonban a nyaralókat és a strandra igyekvőket látták el hasznos tanácsokkal a dombóvári rendőrök.

Schottné Folk Márta rendőr alezredes, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a héten a gunarasi strandon állított fel Házhoz megyünk! információs pontot.

A kitelepülés alkalmával a nyaralóknak, strandra igyekvőknek a turisztikai idényre tekintettel adtak hasznos vagyonvédelmi tanácsokat az értékeik megóvása, illetve az áldozattá válás elkerülésének érdekében.

Az idősebbek figyelmét a vagyonvédelmi tanácsok mellett az interneten történő vásárlások, az internetes csalások veszélyeire, az úgynevezett „unokázós” csalások elkövetési magatartásaira, továbbá a 112 segélyhívószám használatának szabályaira hívta fel.

A fiatalabb korosztályt a drogok használatának veszélyeiről tájékoztatta, annak érdekében, hogy felismerjék a veszélyeket, megtanulhatják, hogy mit tehetnek saját és társaik biztonságáért, szükség esetén hogyan kérhetnek segítséget.

A nap folyamán közel százan kaptak szórólapot és tájékoztatást a fenti témákban.

A kitelepülés során "BikeSafe" kerékpár regisztrációs program kínálta lehetőségét is felkínálták a strandra igyekvőknek, akik közül ketten éltek a kétkerekű nyilvántartásba vételének lehetőségével.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 18:28, kedd | Helyi

Sikeresen vizsgáztak a kurdi önkéntes tűzoltók az újraminősítő gyakorlatukon

Továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működhetnek tovább a kurdiak önkéntesei, az augusztus nyolcadikán, délelőtt kilenc órakor kezdődő sikeres gyakorlatukat követően.

2020. Augusztus 11. 15:57, kedd | Helyi

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Zóka Istvánné Marika nénit

Zóka Istvánné Marika nénit 90. születésnapja alkalmából Pintér Szilárd polgármester és Gyarmatiné Kiss Éva, a körzet képviselője köszöntötték.

2020. Augusztus 11. 08:50, kedd | Helyi

Ezerkétszáz szalmabála égett Szárász és Egyházaskozár között

Ezerkétszáz lángoló kockabálához riasztották vasárnap délután Tolna-és Baranya megye tűzoltóit a Baranya megyei Szárász és Egyházaskozár között található 65193-as út, ötödik kilométeréhez.

2020. Augusztus 10. 15:48, hétfő | Helyi

Fekete István múzeumok és emlékhelyek Magyarországon

Az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság gondozásában ismét megjelent az író emlékhelyeiről szóló bővített és javított kiadvány.