Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 21. 13:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A gyorsaság és az együttműködés a kibervédelem alapja

A gyorsaság és az együttműködés a kibervédelem alapja

A kibervédelem alapja a gyors reagálás a fenyegetésekre, és a szakemberek közötti hatékony együttműködés

– mondta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének sajtóreferense az M1 vasárnap esti műsorában.

Bor Olivér hangsúlyozta, hogy a hekkerek nem csupán gazdasági, hanem nemzetbiztonsági érdekeket is veszélyeztethetnek. Tevékenységük - mint fogalmazott - kizárja az etikusságot, hiszen a kettő csak akkor férne össze, ha a feltárt hiányosságokat közölnék az érintettekkel, illetve nem hoznák azt nyilvánosságra. Véleménye szerint tökéletes kibervédelem nincs, a magyar szakemberek ugyanakkor Európa legjobbjai közé tartoznak.

A szakértő a hozzá nem értőket óvatosságra és körültekintésre intette. A világhálóra kapcsolt eszközök mindegyike támadható, a digitalizációba vetett bizalmat azonban ennek ellenére is meg kell őrizni - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.