Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Február 18. 07:40, szombat | Sport
Forrás: mti

A Hamburg edzője szerint Németh András kiváló játékos, de még sokat fejlődhet

A Hamburg edzője szerint Németh András kiváló játékos, de még sokat fejlődhet

Tim Laszlo Walter, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban második helyen álló Hamburger SV vezetőedzője szerint a magyar válogatott Németh András kiváló játékos, de még sokat fejlődhet.

A 47 éves, magyar származású tréner az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában adott exkluzív interjúban elmondta, olyan, jó alapadottságokkal rendelkező csatárt kerestek, akiben sok lehetőség rejlik, így a tehetségkutatóik már régóta figyelték Németh Andrást is.

"Néhány személyes megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy ő az, akire szükségünk van, és szerencsére ő is a Hamburgot választotta" - mondta Walter. Hozzátette, a 20 éves támadó gyorsan beépült a csapatba, mivel több nyelven is beszél, valamint már most sokat ért a németből is. A vezetőedző meglátása szerint Németh jól érzi magát Hamburgban, ez jól látható abból, ahogyan a többiekhez, a játékostársaihoz viszonyul.

"Fizikálisan még sokat erősödhet, és keményebb lehet az ellenfelekkel. A támadások befejezéséhez jó érzéke van, de a bal lábát még fejlesztheti. A fejjátéka is remek, de van még néhány terület, amiben fejlődhet" - jelentette ki Walter. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy Németh szeretne is fejlődni, készen áll a tanulásra és a munkára.

Arról, hogy a magyar válogatott csatár mikor lehet először kezdő a Hamburgban, az edző azt mondta, erre mindig megvan a lehetőség, ehhez pedig folyamatos munkára és egyre több játékpercre van szüksége a játékosnak.

Walter szerint a Hamburg a téli átigazolási időszakban erősödött, a futballisták között megvan az összhang, ez pedig meglátszik a pályán is.

"Kiélezett helyzetekben ez felénk billentheti a mérleg nyelvét, és emiatt is bízhatunk abban, hogy a szezon végén az első helyen zárunk" - mondta a tréner, aki az utóbbi években már egyre kevesebbszer látogat Magyarországra, de mint mondta, az unokatestvéreivel és a távolabbi rokonsággal tartja a kapcsolatot.

"Mindig szívélyesen fogadnak bennünket, vendégszeretők a magyarok, jókat lehet enni Magyarországon, ezek az élmények pedig a gyermekkoromra emlékeztetnek" - fogalmazott.

Németh András január végén a belga Genktől igazolt Hamburgba, azóta három bajnokin kétszer volt eredményes csereként beállva.

Fotó: NSO.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok