Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Június 01. 13:12, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: mti

A határkerítésen létrán átmászó szír férfiakat ítéltek el Szegeden

A határkerítésen létrán átmászó szír férfiakat ítéltek el Szegeden

Egy év - három évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítéltek gyorsított eljárásban hétfőn három a szerb-magyar határt védő kerítésen létrán átmászó szír férfit.

Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a szabadságvesztés mellett két évre kiutasította őket Magyarország területéről.

A vádlottak szombat délelőtt a szerb-magyar államhatáron felállított külső kerítésnek egy létrát támasztottak, majd azon keresztül bemásztak az ott futó szervizútra. Ezt követően a belső kerítéshez is elhelyezték a létrát, azonban ekkor a járőrök tetten érték őket. A vádlottak azzal, hogy Magyarországnak az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény - kerítés - által védett területére jogosulatlanul léptek be, határzár tiltott átlépésének bűntettét követték el.

A bíróság döntését a vádlottak és védőik tudomásul vették, míg a fellebbezés bejelentésére az ügyészség három napot tartott fenn, így az ítélet még nem emelkedett jogerőre - tudatta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 19. 15:05, kedd | Kék hírek

Itallapról lehetett kérni a szexuális szolgáltatásokat a füredi bordélyban

Vádat emeltek egy Balatonfüreden bordélyházat üzemeltető férfi és tizennyolc társa ellen - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

2021. Október 19. 12:02, kedd | Kék hírek

Elcsábított egy kiskorú lányt, vádat emeltek ellene

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki elcsábított egy kiskorú lányt és pornográf felvételt is készített róla - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

2021. Október 18. 12:07, hétfő | Kék hírek

Öttagú kábítószer-kereskedő bandára csaptak le a rendőrök

Öttagú kábítószer-kereskedő bandára csaptak le a rendőrök a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu-n.

2021. Október 17. 15:09, vasárnap | Kék hírek

Még a saját anyját is kirabolta

Az óbudai nyomozók lezárták a férfi ügyét, aki a gyanú szerint a HÉV-en telefonokat lopott, és saját anyját is kirabolta.