Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 02. 20:46, szombat | Sport
Forrás: MTI

A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok

A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

Az ünnepélyes eseményen az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai az A csoportban június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.

A magyarok Európa-bajnokságon eddig egyszer játszottak a németekkel, a 2021-ben rendezett kontinenstornán emlékezetes 2-2-es döntetlen lett a találkozó vége, amellyel Németország jutott tovább, a magyarok pedig búcsúztak a csoportkör végén. Másik két csoportellenfelével, Skóciával és Svájccal még soha nem játszott a magyar csapat kontinenstornán.

Az Elbai Filharmónia impozáns épületében rendezett sorsolás alapján a legnehezebb csoportnak a B jelű négyes tűnik, amelyben a címvédő olaszok, a spanyolok, a vb-bronzérmes horvátok, valamint az albánok szerepelnek majd.

A márciusban sorra kerülő pótselejtezők közül a Lengyelországot, Walest, Finnországot és Észtországot felvonultató négyes győztese a D csoportba kerül majd Hollandia, Ausztria és Franciaország mellé. Az izraeli, bosnyák, ukrán, izlandi négyes pótselejtezős küzdelmének továbbjutója az E csoportban szerepel majd Belgium, Szlovákia és Románia mellett, míg a harmadik pótselejtező győztese, Georgia, Görögország, Kazahsztán, vagy Luxemburg az F csoport tagja lesz a törökök, a portugálok és a csehek társaságában.

A hamburgi szervezők látványos kiegészítő programmal is készültek a sorsolásra: az Elba partján, nagyjából 800 méternyire az ikonikus épülettől, melyben az esemény zajlott, különleges látványelemként konténereket egymásra helyezve "rakták ki" élőben a csoportokat úgy, hogy a darukkal a helyükre emelt konténerek oldalán az egyes csoportokban szereplő országok zászlaja volt látható. Így a sorsolás végére mind a hat csoport beosztása látható volt az ipar- és kikötővároshoz méltó módon megjelenítve.

A németországi Európa-bajnokságnak 10 német város, Hamburg mellett Berlin, München, Dortmund, Köln, Stuttgart, Düsseldorf, Frankfurt, Lipcse és Gelsenkirchen ad majd otthont, a döntőt a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

Az Eb június 14-én rajtol és július 14-ig tart majd.

A 2024-es Eb csoportbeosztása:
------------------------------
A csoport:
Németország (házigazda), Skócia, MAGYARORSZÁG, Svájc
B csoport:
Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia
C csoport:
Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia
D csoport:
Lengyelország/Wales/Finnország/Észtország, Hollandia, Ausztria, Franciaország
E csoport:
Belgium, Szlovákia, Románia, Izrael/Bosznia-Hercegovina/Ukrajna/Izland
F csoport:
Törökország, Georgia/Görögország/Kazahsztán/Luxemburg, Portugália, Csehország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.