Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2020. Szeptember 07. 15:50, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége katasztrófavédelmi eseményei

A hétvége katasztrófavédelmi eseményei

Hat műszaki mentéshez és két tűzesethez vonultak megyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Műszaki mentések:
Péntek délután a 61-es számú főút 93. kilométernél, Nak és Alsóhetény között egy nagy méretű fa dőlt meg veszélyesen a szilárd útburkolat irányába. A dombóvári hivatásos tűzoltóegységek vonultak a műszaki mentéshez, akik egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a közlekedést veszélyeztető fát.

Nem sokkal később, Dombóváron a III. utcában egy kamion által leszakított, szigetelt elektromos vezetékhez riasztották a város hivatásos lánglovagjait, akik az úttestre esett vezetéket eltávolították, és a rendőrség kiérkezéséig irányították a forgalmat, majd átadták a helyszínt az illetékes villamosenergia-szolgáltatónak.

Tűzesetek:
Péntek délután egy ötven négyzetméteres melléképületben tárolt, mintegy száz darab kis méretű kockabála égett egy Paks és Gyapa közti tanyán, a hatos számú főút közelében. A tűzesethez a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két fecskendőjét és a vízszállítóját riasztották. A keletkezett lángokat, amelyek a szomszédos épületre is átterjedtek négy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével fékezték meg a beavatkozó tűzoltó egységek.

Vasárnap délután körülbelül huszonöt négyzetméternyi területen égett avar, gaz, nádas és szemét Szekszárdon, a Bern utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 17. 22:34, csütörtök | Helyi

A Kaposmenti Magazin szeptember 15-i adása

Vállalkozói fórum a szakképzésről, Dombóvár díszpolgára lett Molnár István, új játszótér Kurdon, helyi fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás a Tinódi Házban.

2020. Szeptember 17. 08:24, csütörtök | Helyi

Újabb értékes információkra bukkantak a régészek Dombóváron

Idén nyáron is folytatódott a régészeti munka.

2020. Szeptember 16. 08:29, szerda | Helyi

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói

Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es úton.

2020. Szeptember 15. 09:25, kedd | Helyi

Új műfüves pálya épül a Belvárosi Általános Iskolában

A pálya multifunkcionális lesz, amely azt jelenti, hogy többek között helyet kap a pályán négy kosárlabda palánk is a játéktér felfestésével.