Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Április 14. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Müller Ádám

A Hímes Kezek hímző szakkör tagjai érkeztek „látogatóba”

A Hímes Kezek hímző szakkör tagjai érkeztek „látogatóba”

Tavaszi zsongással telt meg a közelmúltban a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény a Nagyhéttől „Pille Kuckó” elnevezést viselő kisterme!

A Hímes Kezek hímző szakkör tagjai érkeztek „látogatóba”. Nem jöttek üres kézzel, megmutatták egymásnak otthon, a téli időszakban készült hímzéseiket. Egy kis beszélgetés után közös munkálkodásuk eredményeként életre keltek a paravánok, a Kapos-menti-, Kölesdi-, Sióagárdi-, Dél-Baranyai-, Gömöri-, Kalotaszegi hímzéseiktől kivirult a terem!

Ebben a miliőben állandó kiállításként láthatók a teremnévadó Pillék – a környékünkre XIX. sz. második felétől a XX. közepéig jellemző, színes mintakinccsel bíró asszonyi fejviselet –, a sokak által tisztelt, szeretett pedagógus Cser Mária (1930-2006) emléksarok valamint a Kapos-menti vőlegényingek, melyek gazdag díszítéseikkel, növényi motívumaikkal még a laikus szemet is csodálatra késztetik!

A kuckó, kis létszámú gyerekfoglalkoztatóként is funkcionál a közeljövőben, berendezésében a gyermekekre is gondoltak a múzeum munkatársai. A hímző kör munkáit május 7-ig tekinthetik meg az érdeklődők! Jöjjenek el hozzánk, csodálják meg a Hímes Kezek hímző körének munkáit, és a Kapos-mente kincseit!

Mindenkit szeretettel vár a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület és a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.