Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2020. Október 20. 08:45, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A hitelmoratórium meghosszabbításáról szavaz a parlament

A hitelmoratórium meghosszabbításáról szavaz a parlament

Az Országgyűlés kedden 2021 nyaráig meghosszabbíthatja a koronavírus-járvány miatt elrendelt hiteltörlesztési moratóriumot.

A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

Ekkor döntenek a hitelmoratórium meghosszabbításáról, amivel a kormány célja, hogy egyes kiemelt társadalmi csoportoknak, így a nyugdíjasoknak, a szülőknek, az álláskeresőknek és a közfoglalkoztatottaknak fennmaradjon a hitel- és kölcsönszerződésre, illetve pénzügyi lízingszerződésre vonatkozó törlesztési, fizetési moratórium 2021. június 30-ig.

A képviselők emellett szavaznak a hozzátartozók sérelmére elkövetett súlyos erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelmét szorgalmazó kormányzati javaslatról is.

A határozathozatalok után hat előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. Terítékre kerülnek a kormány legfrissebb adómódosítási javaslatai, a családi gazdaságról szóló törvényjavalat, valamint klímapolitikai változtatások.

Az Országgyűlés szerdán a tavalyi költségvetés zárszámadásának tárgyalásával folytatja munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.